
Wstecz
BROWNIE Z ORZECHAMI PEKAN
Etapy przygotowania
- Nastawić piekarnik na 180°C(bez funkcji termoobiegu).
- Połamać czekoladę na kawałki i umieścić w Micro Nova Dzbanku 1l. Dodać masło, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej (moc 600W), na 1 minutę i 50 sekund. Odstawić na 1 minutę.
- Za pomocą Kuchcika ubijać jajka z cukrem przez około 10 sekund. Dodać sól, mąkę i ubijać przez kolejne 10 sekund.
- Za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej wymieszać masło i czekoladę na gładką masę, następnie delikatnie przelać wszystko do Kuchcika. Dodać orzechy pekan. Wymieszać delikatnie Neo Silikonową Łyżką.
- Umieścić Formę Silikonowe Brownie na zimnej kratce z piekarnika. Nalać ciasto i wstawić na dolną półkę piekarnika. Piec przez około 25 minut.
- Odstawić na 30 minut a następnie wyjąć z formy i serwować.

Składniki
Dla 4 porcji
- 180 g gorzkiej czekolady
- 150 g masła
- 4 jajka (średniej wielkości)
- 200 g cukru
- Szczypta soli
- 100 g mąki pszennej
- 100 g orzechów pekan