Wstecz
Popcorn kajmakowy
Etapy przygotowania
- Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
- Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
- Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna, a następnie przełóż popcorn na bok do osobnej miski.
- Do pustego urządzenia do robienia popcornu wlej kajmak, dodaj sodę oczyszczoną i delikatnie wymieszaj.
- Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia przez 1 minutę z mocą 600 W.
- Używając rękawic kuchennych, wsyp popcorn do urządzenia WOW Pop wraz z kajmakiem i mieszaj delikatnie silikonową szpatułką, aby równomiernie pokryć popcorn przez ok. 1 minutę, pamiętając o zeskrobaniu kajmaku z dna. Zachowaj ostrożność podczas mieszania, ponieważ gorący kajmak może spowodować oparzenia.
- Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia przez 20 sekund z mocą 600 W, a następnie ponownie wymieszaj w używając rękawic kuchennych przez kolejne 10-20 sekund.
- Pozostaw do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.
Dodatkowe informacje
Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.
Składniki
Dla 4 porcji
- 50 g ziaren kukurydzy na popcorn
- 60 g kajmaku
- 1 szczypta sody oczyszczonej