Wstecz
Popcorn z białą czekoladą i malinami
Etapy przygotowania
- Posiekaj liofilizowane maliny za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic, aby uzyskać drobny proszek, wystarczy ok. 6-7 pociągnięć.
- Zetrzyj czekoladę osobno za pomocą tarki Grate N Store (na grubych oczkach). Aby uzyskać najlepsze rezultaty, umieść czekoladę i tarkę Grate N Store w lodówce na 15 minut przed tarciem, aby obie były zimne, a czekolada nie zaczęła się topić podczas tarcia.
- Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
- Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
- Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
- Natychmiast dodaj startą czekoladę do gorącego popcornu, umieść pokrywę w pozycji zamkniętej i delikatnie wstrząsaj przez około 30 sekund. Dodaj proszek malinowy i ponownie wstrząśnij.
- Rozłóż gotowy popcorn na Silikonowej Macie Premium i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli temperatura w pomieszczeniu przekracza 23-25°C, włóż go do lodówki na 15 minut.
Ten krok ma na celu uniknięcie przyklejania się czekolady do palców, ale możesz go pominąć. - Popcorn można następnie umieścić w misce do serwowania i przechowywać w temperaturze pokojowej do momentu podania (jeśli temperatura pokojowa nie przekracza 25°C).
Dodatkowe informacje
*Liofilizowane maliny to całkowicie suche, naturalne maliny. Można je zwykle znaleźć w dziale z suszonymi owocami w supermarketach lub łatwo online. Nie należy zastępować ich świeżymi lub mrożonymi malinami.
**Ważne jest, aby używać dobrej jakości białej czekolady, która topi się lepiej niż tańsza czekolada. Tańsza rozpuszczona biała czekolada często jest gęsta i nie rozprowadza się równomiernie.
Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.
Składniki
Dla 4 porcji
- 10 g malin liofilizowanych*
- 50 g białej czekolady**
- 50 g ziaren kukurydzy na popcorn