Wstecz
Popcorn z czarnym sezamem i nori
Etapy przygotowania
- Pokrój arkusze nori na kawałki, a następnie posiekaj za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic.
- Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcornie bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
- Umieść naczynie w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty, z maksymalną mocą 1000 watów. Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
- Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
- Niezwłocznie polej gorący popcorn olejem sezamowym, umieść pokrywę w pozycji zamkniętej i potrząsaj przez 10 sekund.
- Dodaj posiekane nori i sól, a następnie ponownie wstrząsaj przez maksymalnie 10 sekund.
- Przed podaniem posyp nasionami sezamu. Nie wstrząsaj po dodaniu nasion sezamu.
Dodatkowe informacje
Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, zdemontuj szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodź się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.
Składniki
Dla 4 porcji
- 2 arkusze nori
- 60 g ziaren kukurydzy na popcorn
- 45 ml oleju sezamowego
- 2 ml soli (±½ łyżeczki)
- 20 g nasion czarnego sezamu