Wstecz
Virgin Mojito Popcorn
Etapy przygotowania
- Drobno posiekaj miętę za pomocą Rozdrabniacza SuperSonict. Wyjmij ostrze, dodaj zmiękczone masło*, cukier i skórkę z limonki, a następnie wymieszaj za pomocą Mini Silikonowej Łyżki.
- Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
- Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
- Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
- Natychmiast dodaj mieszankę masła do gorącego popcornu; umieść pokrywę w pozycji zamkniętej i delikatnie potrząsaj przez około 30 sekund, aż masło całkowicie się rozpuści. Jeśli masło nie jest całkowicie roztopione, umieść WOW Pop Micro Popcorn w kuchence mikrofalowej na 10 do 20 sekund przy mocy 600 W, a następnie ponownie wstrząśnij.
- Opcjonalnie: Ponownie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 20 sekund z mocą 600 W bez pokrywy, aby uzyskać jeszcze większą chrupkość. Następnie potrząsaj ostatni raz z zamkniętą pokrywą przez około 10 sekund.
Dodatkowe informacje
*Masło musi być wystarczająco miękkie, aby można je było mieszać widelcem lub łyżką. Jeśli temperatura pokojowa nie jest wystarczająca, można podgrzać masło w kuchence mikrofalowej na niskiej mocy (360 W) przez ok. 20 sekund, aby zmiękło. Ważne jest, aby masło było miękkie, ale nie całkowicie roztopione, aby mogło się stopić po dodaniu do popcornu. Dodanie całkowicie roztopionego masła może spowodować nierównomierne przyprawienie.
Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, zdemontuj szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodź się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.
Składniki
Dla 4 porcji
- 20 liści mięty
- 30 g masło niesolone ( w temperaturze pokojowej*) (±2 łyżki stołowe)
- 30 g cukru (2 łyżki)
- Skórka starta z 1 limonki
- 60 g ziaren kukurydzy na popcorn