Be a Hostess
Back

AFRYKAŃSKI GULASZ

Add to my recipes
total time
38 min
difficulty
average
preparation time
15 min
cooking time
23 min

Preparation steps

  1. Obierz czosnek, imbir, cebulę i pokrój je na kawałki. Rozdrobnij wszystko razem z papryczką chilli w Multi Rozdrabniaczu.
  2. Do Micro Szybkowaru włóż piersi z kurczaka oraz zawartość Multi Rozdrabniacza, ⅓ pomidorow z puszki, sól i pieprz. Wymieszaj delikatnie wszystko za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
  3. Obierz słodkie ziemniaki i pokroj je na ok. 10 mm kawałki a następnie pokrój je przy pomocy Fusion Samuraj Ostrzy 10 mm. Pokrojone ziemniaki ułoż na piersiach kurczaka w Micro Szybkowarze. Dopraw solą i zalej pozostałą częścią pomidorów z puszki.
  4. Zamknij Micro Szybkowar, włóż go do kuchenki mikrofalowej nastawionej na moc 900 W i podgrzewaj przez 23 minuty.
  5. Po tym czasie odstaw Micro Szybkowar na 15 minut, aż ciśnienie w nim spadnie.

  6. Dodaj mieloną kolendrę, masło orzechowe i posiekaną świeżą kolendrę do gulaszu, a nstępnie wymieszaj wszystko delikatnie.
  7. Przekrój każdą pierś z kurczaka na 3 części. Podawaj z ryżem oraz posypane posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g świeżego imbiru
  • 1 cebula
  • 1 mała papryczka chilli
  • 4 piersi z kurczaka ok. 150 g każda
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • Sól i pieprz
  • 600 g słodkich ziemniaków (batatow)
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry (ok. 5 ml)
  • 75 g masła orzechowego
  • 3 gałązki świeżej kolendry
  • 50 g solonych orzeszkow ziemnych
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption