Be a Hostess
Back

Aioli z pieczonej czerwonej papryki

Add to my recipes
total time
5 min
difficulty
easy
preparation time
5 min

Brak Ci pomysłu jak zaskoczyć kulinarnie swoich gości? Oto przepis idealny na aioli z pieczonej czerwonej papryki, idealnie sprawdzi się jako pasta do kanapek, dip lub jako sos do tuńczyka, makaronu, jajek lub sałatek.

Preparation steps

  1. Umieść ząbki czosnku w Rozdrabniaczu SuperSonic. Przykryj i pociągaj za sznurek, aż zostaną rozdrobnione.
  2. Dodaj pieczoną czerwoną paprykę, przykryj i pociągaj za sznurek, aż się rozdrobni.
  3. Następnie dodaj majonez, przykryj i pociągaj za sznurek, aż do połączenia wszystkich składników w jednolitą masę.
  4. Podawaj jako pastę do kanapek, dip lub jako sos do tuńczyka, makaronu, jajek lub sałatek.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 3 duże ząbki czosnku
  • 100 g pieczonej papryki czerwonej
  • 180 ml majonez
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption