Be a Hostess
Back

BABECZKI ORZECHOWO-CZEKOLADOWE

Add to my recipes
total time
8 min
difficulty
easy
preparation time
5 min
cooking time
2 min

Preparation steps

  1. W  Candy Plus 1,25l zmieszać wszystkie składniki za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej.
  2. Gotową masę wlać do dwóch Ultra Pro Muffinek i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę i 30 sekund (moc 600 W). Pozostawić na 5 minut, a następnie wyjąć z foremek za pomocą Mini Silikonowej Łyżki.
  3. Wymieszać składniki polewy i ozdobić babeczki lukrem używając Dekoratora Tuby lub Pisaka Dekoratora. Posypać kolorową czekoladową posypką lub innymi malutkimi cukierkami dekoracyjnymi.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 2 servings

  • 1 jajko (średniej wielkości)
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego (± 15 ml)
  • 2 łyżki śmietany kremówki (± 30 ml)
  • 2 łyżki cukru (± 30 ml)
  • 3 łyżki mąki uniwersalnej (± 45 ml)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (± 2 ml)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (± 2 ml)
  • 3 łyżki sproszkowanych orzechów laskowych (± 45 ml)
  • 50 g kremu czekoladowo-orzechowego
  • 50 g mascarpone
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption