Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Bagietki Koktajlowe z bazylią i suszonymi pomidorami

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
21 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min

Szukasz szybkich przekąsek, które zachwycą Twoich gości? W Twoim menu nie powinno zabraknąć Party Bagietek Koktajlowych z suszonymi pomidorami i bazylią. Przygotowanie przystawek zajmie Ci nie więcej niż 10 minut, a efekt końcowy będzie powalający!

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C.
  2. Posiekaj bazylię za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic.
  3. Dodaj suszone pomidory i posiekaj całość, ok. 10 pociągnięć.
  4. Zdejmij ostrza, następnie dodaj masło, sól i pieprz i wymieszaj Neo Silikonową Łyżką.
  5. Używając Noża do chleba każdą bagietkę natnij ukośnie w kilku miejscach. Uważaj, aby nie przeciąć bagietki całkowicie. Wypełnij szczeliny nacięć maślaną pastą.
  6. Ułóż bagietki na Silikonowej Macie Premium, a następnie ułóż matę na zimnej blaszce. Piecz bagietki przez ok. 8-10 minut, aż lekko się zarumienią. Pozostaw bagietki do wystudzenia przez 5 minut przed podaniem.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: Bazylię możesz zastąpić rukolą. Dla lepszego efektu rozdrabniania, po umyciu bazylię lub rukolę należy zawsze dokładnie wysuszyć ręcznikiem kuchennym lub Suszarką do Sałat.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 10 porcji

  • 20 g świeżych listków bazylii
  • 60 g suszonych pomidorów (po odsączeniu)
  • 80 g miękkiego masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 bagietki
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2022/23
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL