![](lg: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2024/01/tupperware_tupperwarewwst231212005-jpg.jpeg,sm: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2024/01/tupperware_tupperwarewwst231212005-jpg.jpeg,default: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2024/01/tupperware_tupperwarewwst231212005-jpg.jpeg)
Wstecz
Bezglutenowa Nachos Pizza
Etapy przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Umieść Silikonową Matę Premium na zimnej, metalowej blasze do pieczenia.
- Rozłóż 2/3 chipsów tortilla na silikonowej macie równą warstwą.
- Posmaruj chipsy tortilla połową sosu do pizzy i posyp połową rozdrobnionej mozzarelli.
- Dodaj pozostałe chipsy tortilla, następnie ponownie sos pomidorowy i mozzarellę, a na koniec równomiernie rozprowadź na wierzchu wybrane dodatki.
- Piecz przez około 10 minut lub do momentu roztopienia sera.
- Dodaj świeżą bazylię i podawaj.
![](lg: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2024/01/tupperware_tupperwarewwst231212005-jpg-940x662.jpeg,default: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2024/01/tupperware_tupperwarewwst231212005-jpg-940x662.jpeg)
Składniki
Dla 4 porcji
- 285 g kukurydzianych chipsów tortilla
- 120 ml sosu do pizzy
- 170 g rozdrobnionej mozzarelli
Dodatki do wyboru
- Cebula czerwona pokrojona w cienkie plasterki
- Papryka pokrojona w kostkę
- Oliwki pokrojone w plasterki
- Pepperoni pokrojone w kostkę
- Kiełbasa z drobno mielonego mięsa
Do podania
- Świeżo pokrojona bazylia lub dowolne zioła