Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Bezglutenowa Nachos Pizza

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
20 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Umieść Silikonową Matę Premium na zimnej, metalowej blasze do pieczenia.
  3. Rozłóż 2/3 chipsów tortilla na silikonowej macie równą warstwą.
  4. Posmaruj chipsy tortilla połową sosu do pizzy i posyp połową rozdrobnionej mozzarelli.
  5. Dodaj pozostałe chipsy tortilla, następnie ponownie sos pomidorowy i mozzarellę, a na koniec równomiernie rozprowadź na wierzchu wybrane dodatki.
  6. Piecz przez około 10 minut lub do momentu roztopienia sera.
  7. Dodaj świeżą bazylię i podawaj.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 285 g kukurydzianych chipsów tortilla
  • 120 ml sosu do pizzy
  • 170 g rozdrobnionej mozzarelli

Dodatki do wyboru

  • Cebula czerwona pokrojona w cienkie plasterki
  • Papryka pokrojona w kostkę
  • Oliwki pokrojone w plasterki
  • Pepperoni pokrojone w kostkę
  • Kiełbasa z drobno mielonego mięsa

Do podania

  • Świeżo pokrojona bazylia lub dowolne zioła
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL