Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Bezglutenowa Pizza portobello

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
30 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjmij ruszt z piekarnika i rozgrzej piekarnik do 220°C. Umieść Silikonową Matę Premium na zimnym ruszcie piekarnika.
  2. Opłucz i dokładnie osusz pieczarki portobello.
  3. Za pomocą pędzelka posmaruj grzyby z obu stron oliwą z oliwek. Dopraw z obu stron solą i umieść grzyby na silikonowej macie, stroną z blaszkami do dołu.
  4. Piecz przez 10 minut.
  5. Wyjmij z piekarnika, odwróć grzyby i osusz je, aby usunąć nadmiar wilgoci.
  6. Pokrój mozzarellę na 8 plastrów.
  7. Dodaj 5 ml (1 łyżeczkę), sosu pomidorowego i 1 plaster mozzarelli do każdej pieczarki. Posyp suszonym oregano i czosnkiem granulowanym.
  8. Umieść ruszt z Silikonową Matą Premium z powrotem w piekarniku na drugim najwyższym poziomie i piecz przez 8-10 minut.
  9. Przed podaniem udekoruj małymi listkami bazylii.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 8 pieczarek portobello
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • 125 g mozzarelli
  • 40 ml sosu do pizzy
  • 5 ml suszonego oregano
  • 2 ml czosnku granulowango
  • Małe listki bazylii do dekoracji (opcjonalnie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL