Wstecz
Bezglutenowe burgery z czerwonej fasoli
Etapy przygotowania
- Umieść wszystkie składniki w Rozdrabniaczu SuperSonic Chopper Extra wyposażonym w ostrze. Przykryj i pociągaj za przewód, aż do uzyskania gęstej mieszanki.
- Równomiernie podziel całość na 4 porcje i uformuj burgery za pomocą Praski do hamburgerów.
- Przygotowanie przy użyciu Micro Pro Grilla:
- Umieść 2 burgery w urządzeniu Micro Pro Grill. Umieść pokrywę w pozycji grill/niski i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut z mocą 900 watów. Odwróć burgery i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez dodatkowe 2 minuty.
- Umieść pozostałe 2 burgery, przykryj w pozycji grill/niski i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 6 minut przy 900 watów. Odwróć burgery i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez dodatkowe 2 minuty.
- Gotowanie na kuchence:
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Umieść burgery na patelni i smaż przez 5-7 minut z każdej strony. - Gotowanie w piekarniku:
- Wyjmij ruszt z piekarnika i rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej półce piekarnika.
- Umieść burgery na silikonowej Macie Premium i piecz przez 20 minut, przewracając w połowie pieczenia.
- Podawaj gotowe burgery w bezglutenowych bułkach burgerowych z wybranymi dodatkami.
Składniki
Dla 4 porcji
- 850 g czerwonej fasoli w puszce
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 65 g bezglutenowe płatki (np. owsiane)
- 5 ml kminu rzymskiego
- Sól i pieprz do smaku
- 45 ml oliwy z oliwek (do gotowania na kuchence)
Do podania
- Bezglutenowe bułki do burgerów, ser w plastrach, czerwona cebula w plastrach, pomidor w plastrach, sałata, pikle....