Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

BEZGLUTENOWE ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA GWIAZDKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
32 min
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
12 min

Etapy przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 150°C z termoobiegiem.
  2. Ubij białka w Kuchciku Plus na sztywno, dodaj cukier dalej mieszając do ubicia na sztywną bezę. Przełóż 50g białka do miseczki Świeża Czwórka 300ml.
  3. Przełóż resztę ubitych białek do Miski do ciasta Plus 3,5l, dodaj 200 g mąki migdałowej i przyprawy, następnie delikatnie wymieszać wszystko przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki.
  4. Przełóż ciasto na Stolnicę i posyp resztą mąki migdałowej na górze, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość 6mm za pomocą Wałka do ciasta wypełnionego zimną wodą z założoną Foremką do ciasta regulującą taką grubość.
  5. Wytnij gwiazdki używając foremki z zestawu Muszelki z foremkami do ciasta.
  6. Ułóż dwie Silikonowe Maty Premium na zimnych kratkach od piekarnika i wyłóż na nie wycięte gwiazdki. Używając Silikonowego Pędzelka posmaruj gwiazdki zostawionym ubitym białkiem.
  7. Piecz przez 10-12 min. Pozostaw do ostygnięcia na Silikonowej Macie Premium.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 10 porcji

  • 2 białka
  • 170 g cukru
  • 250 g mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta anyżu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL