Wstecz
BEZGLUTENOWE ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA GWIAZDKI
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik na 150°C z termoobiegiem.
- Ubij białka w Kuchciku Plus na sztywno, dodaj cukier dalej mieszając do ubicia na sztywną bezę. Przełóż 50g białka do miseczki Świeża Czwórka 300ml.
- Przełóż resztę ubitych białek do Miski do ciasta Plus 3,5l, dodaj 200 g mąki migdałowej i przyprawy, następnie delikatnie wymieszać wszystko przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki.
- Przełóż ciasto na Stolnicę i posyp resztą mąki migdałowej na górze, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość 6mm za pomocą Wałka do ciasta wypełnionego zimną wodą z założoną Foremką do ciasta regulującą taką grubość.
- Wytnij gwiazdki używając foremki z zestawu Muszelki z foremkami do ciasta.
- Ułóż dwie Silikonowe Maty Premium na zimnych kratkach od piekarnika i wyłóż na nie wycięte gwiazdki. Używając Silikonowego Pędzelka posmaruj gwiazdki zostawionym ubitym białkiem.
- Piecz przez 10-12 min. Pozostaw do ostygnięcia na Silikonowej Macie Premium.
Składniki
Dla 10 porcji
- 2 białka
- 170 g cukru
- 250 g mąki migdałowej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szczypta anyżu