Be a Hostess
Back

BEZGLUTENOWE ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA GWIAZDKI

Add to my recipes
total time
32 min
difficulty
average
preparation time
20 min
cooking time
12 min

Preparation steps

  1. Nastaw piekarnik na 150°C z termoobiegiem.
  2. Ubij białka w Kuchciku na sztywno, dodaj cukier dalej mieszając do ubicia na sztywną bezę. Przełóż 50g białka do miseczki Świeża Czwórka 300ml.
  3. Przełóż resztę ubitych białek do Dużej miski do ciasta, dodaj 200 g mąki migdałowej i przyprawy, następnie delikatnie wymieszać wszystko przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki.
  4. Przełóż ciasto na Stolnicę i posyp resztą mąki migdałowej na górze, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość 6mm za pomocą Wałka do ciasta wypełnionego zimną wodą z założoną Foremką do ciasta regulującą taką grubość.
  5. Wytnij gwiazdki używając foremki z zestawu Muszelki z foremkami do ciasta.
  6. Ułóż dwie Silikonowe Maty Premium na zimnych kratkach od piekarnika i wyłóż na nie wycięte gwiazdki. Używając Silikonowego Pędzelka posmaruj gwiazdki zostawionym ubitym białkiem.
  7. Piecz przez 10-12 min. Pozostaw do ostygnięcia na Silikonowej Macie Premium.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 10 servings

  • 2 białka
  • 170 g cukru
  • 250 g mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta anyżu
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption