Wstecz
BRZOSKWINIOWA HERBATA COLD BREW
Etapy przygotowania
- Za pomocą Ziemniaczanego Tłuczka utrzeć odsączone brzoskwinie w Candy Plus 1.25L.
- Do utartych brzoskwiń dodać liście herbaty i sok z brzoskwiń. Wymieszać dokładnie.
- Włożyć metalowy filtr do Kawowej Karafki, a do filtra przełożyć zawartość Candy Plus 1.25L.
- Powoli wlewać wodę w temperaturze od 1°C do 25°C do Kawowej Karafki. Pozwolić wodzie opaść na dno karafki przed dodaniem kolejnej porcji wody. Zapobiegnie to przepełnieniu filtra. Napełnić do linii napełnienia wodą (gdzie stykają się filtr metalowy z lejkiem z tworzywa sztucznego).
- Wstawić do lodówki na 8-12 godzin.
- Wyciągnąć filtr i wyrzucić jego zawartość.
- Podawać z lodem.
Składniki
Dla 6 porcji
BRZOSKWINIOWA HERBATA COLD BREW
- 3 łyżki czarnej herbaty liściastej (15-20 g)
- 425 g brzoskwiń z puszki, odsączonych (zachować zalewę)
- 2 łyżki zalewy z brzoskwiń z puszki
- Filtrowana woda, w temperaturze min 1°C - max 25°C"
Do podania
- Kostki lodu