Wstecz
Burger Caprese
Etapy przygotowania
- Rozgrzej Air Fryer do 180°C.
- W dużej misce wymieszaj mięso z indyka lub kurczaka, pesto, panierkę panko, sól i pieprz.
- Uformuj masę w 4 równe placki.
- Umieść dwa kotlety w koszu Air Fryer i piecz przez 7 minut. Odwróć burgery i piecz przez dodatkowe 4 minuty. Umieść plasterek mozzarelli na wierzchu każdego kotleta i piecz przez 3 minuty lub do momentu, aż ser się rozpuści, a kotlet osiągnie temperaturę wewnętrzną 74°C. Powtórz z pozostałymi dwoma kotletami. Pozwól burgerom trochę wystygnąć przez 5 minut na czystym talerzu przed podaniem.
- Umieść kotlety z rozpuszczonym serem na bułkach burgerowych, nałóż plasterki pomidora, polej glazurą balsamiczną i podawaj z dodatkowym pesto.
Składniki
Dla 4 porcji
- 450 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka
- 80 ml pesto ( i więcej na polewę)
- 50 g panierki panko
- Sól i pieprz do smaku
- 4 plastry sera mozzarella (około 30 g)
For serving
- 1 średni pomidor malinowy
- 4 bułki do burgerów
- Glazura balsamiczna