Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger Caprese

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
49 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
28 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej Air Fryer do 180°C.
  2. W dużej misce wymieszaj mięso z indyka lub kurczaka, pesto, panierkę panko, sól i pieprz.
  3. Uformuj masę w 4 równe placki.
  4. Umieść dwa kotlety w koszu Air Fryer i piecz przez 7 minut. Odwróć burgery i piecz przez dodatkowe 4 minuty. Umieść plasterek mozzarelli na wierzchu każdego kotleta i piecz przez 3 minuty lub do momentu, aż ser się rozpuści, a kotlet osiągnie temperaturę wewnętrzną 74°C. Powtórz z pozostałymi dwoma kotletami. Pozwól burgerom trochę wystygnąć przez 5 minut na czystym talerzu przed podaniem.
  5. Umieść kotlety z rozpuszczonym serem na bułkach burgerowych, nałóż plasterki pomidora, polej glazurą balsamiczną i podawaj z dodatkowym pesto. 
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 4 porcji

  • 450 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka
  • 80 ml pesto ( i więcej na polewę)
  • 50 g panierki panko
  • Sól i pieprz do smaku
  • 4 plastry sera mozzarella (około 30 g)

For serving

  • 1 średni pomidor malinowy
  • 4 bułki do burgerów
  • Glazura balsamiczna
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL