Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger Caprese

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
53 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
28 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej Air Fryer do 180°C.
  2. W dużej misce wymieszaj mięso z indyka lub kurczaka, pesto, panierkę panko, sól i pieprz.
  3. Uformuj masę w 4 równe placki.
  4. Umieść dwa kotlety w koszu Air Fryer i piecz przez 7 minut. Odwróć burgery i piecz przez dodatkowe 4 minuty. Umieść plasterek mozzarelli na wierzchu każdego kotleta i piecz przez 3 minuty lub do momentu, aż ser się rozpuści, a kotlet osiągnie temperaturę wewnętrzną 74°C. Powtórz z pozostałymi dwoma kotletami. Pozwól burgerom trochę wystygnąć przez 5 minut na czystym talerzu przed podaniem.
  5. Umieść kotlety z rozpuszczonym serem na bułkach burgerowych, nałóż plasterki pomidora, polej glazurą balsamiczną i podawaj z dodatkowym pesto. 
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 450 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka
  • 80 ml pesto ( i więcej na polewę)
  • 50 g panierki panko
  • Sól i pieprz do smaku
  • 4 plastry sera mozzarella (około 30 g)

For serving

  • 1 średni pomidor malinowy
  • 4 bułki do burgerów
  • Glazura balsamiczna
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL