Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger inspirowany Azją

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
41 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej Air Fryer do temperatury 187°C.
  2. Dodaj jajko do dużej miski i ubij trzepaczką. Dodaj wszystkie pozostałe składniki hamburgerów i mieszaj, aż dobrze się połączą.
  3. Uformuj masę w 4 równe kotlety.
  4. Umieść dwa burgery w koszu Air Fryer i piecz przez 5 min. Odwróć burgery i piecz przez dodatkowe 2-5 min w zależności od oczekiwanego stopnia wysmażenia***. Powtórz czynność z pozostałymi dwoma kotletami. Pozwól burgerom ostygnąć przez 5 minut na czystym talerzu przed podaniem.
  5. Aby przygotować sałatkę, dodaj wszystkie składniki do średniej miski i wymieszaj.
  6. Umieść burgery na bułkach, posyp sałatką i podawaj z majonezem czosnkowym chili i ketchupem hoisin.

Dodatkowe informacje

*Aioli czosnkowe z chili

80 ml majonezu (±⅓ szklanki)

45 ml ketchupu (±3 łyżki)

5 ml sosu czosnkowego chili (±1 łyżeczka)

2 ml czosnku w proszku (±½ łyżeczki)

**Ketchup Hoisin

60 ml ketchupu (±¼ szklanki)

30 ml sosu hoisin (±2 łyżki)

7 ml soku z limonki (±½ łyżki)

***Sprawdź temperaturę wewnątrz, aby dowiedzieć się, czy burger jest upieczony zgodnie z Twoimi preferencjami! Pamiętaj, aby wyjąć burgery z Air Fryer nieco wcześniej niż

przed osiągnięciem pożądanej temperatury, ponieważ temperatura wewnętrzna będzie nadal rosnąć po ugotowaniu.

Średnio krwisty: 54°-57°C 

Średnio wysmażony: 60°-63°C

Dobrze wysmażony: 65°-68°C

Bardzo dobrze wysmażony: 71°-74°C 

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 4 porcji

  • 1 duże jajko
  • 450 g mielonej wołowiny
  • 45 g panierki panko
  • 75 g drobno pokrojonej żółtej cebuli
  • 10 ml sosu czosnkowego chili
  • 15 ml sosu sojowego
  • 15 ml sosu hoison
  • 15 ml soku z limonki
  • 7 g ciemnobrązowego cukru
  • 5 g suszonej bazylii
  • 5 g czosnku w proszku
  • 2 Mielony imbir
  • 1 g mielonego pieprzu

Surówka

  • 70 g siekanej, białej kapusty
  • 50 g marchewki w słupkach
  • 10 ml octu ryżowego
  • 5 ml sosu sojowego
  • 5 ml soku z limonki
  • 5 ml miodu
  • 2 ml oleju sezamowego

Do podania

  • 4 bułki do burgerów
  • Chili czosnkowe aioli* lub ketchup hoisin**
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2023/24
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL