Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger inspirowany Azją

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
45 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej Air Fryer do temperatury 187°C.
  2. Dodaj jajko do dużej miski i ubij trzepaczką. Dodaj wszystkie pozostałe składniki hamburgerów i mieszaj, aż dobrze się połączą.
  3. Uformuj masę w 4 równe kotlety.
  4. Umieść dwa burgery w koszu Air Fryer i piecz przez 5 min. Odwróć burgery i piecz przez dodatkowe 2-5 min w zależności od oczekiwanego stopnia wysmażenia***. Powtórz czynność z pozostałymi dwoma kotletami. Pozwól burgerom ostygnąć przez 5 minut na czystym talerzu przed podaniem.
  5. Aby przygotować sałatkę, dodaj wszystkie składniki do średniej miski i wymieszaj.
  6. Umieść burgery na bułkach, posyp sałatką i podawaj z majonezem czosnkowym chili i ketchupem hoisin.

Dodatkowe informacje

*Aioli czosnkowe z chili

80 ml majonezu (±⅓ szklanki)

45 ml ketchupu (±3 łyżki)

5 ml sosu czosnkowego chili (±1 łyżeczka)

2 ml czosnku w proszku (±½ łyżeczki)

**Ketchup Hoisin

60 ml ketchupu (±¼ szklanki)

30 ml sosu hoisin (±2 łyżki)

7 ml soku z limonki (±½ łyżki)

***Sprawdź temperaturę wewnątrz, aby dowiedzieć się, czy burger jest upieczony zgodnie z Twoimi preferencjami! Pamiętaj, aby wyjąć burgery z Air Fryer nieco wcześniej niż

przed osiągnięciem pożądanej temperatury, ponieważ temperatura wewnętrzna będzie nadal rosnąć po ugotowaniu.

Średnio krwisty: 54°-57°C 

Średnio wysmażony: 60°-63°C

Dobrze wysmażony: 65°-68°C

Bardzo dobrze wysmażony: 71°-74°C 

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 1 duże jajko
  • 450 g mielonej wołowiny
  • 45 g panierki panko
  • 75 g drobno pokrojonej żółtej cebuli
  • 10 ml sosu czosnkowego chili
  • 15 ml sosu sojowego
  • 15 ml sosu hoison
  • 15 ml soku z limonki
  • 7 g ciemnobrązowego cukru
  • 5 g suszonej bazylii
  • 5 g czosnku w proszku
  • 2 Mielony imbir
  • 1 g mielonego pieprzu

Surówka

  • 70 g siekanej, białej kapusty
  • 50 g marchewki w słupkach
  • 10 ml octu ryżowego
  • 5 ml sosu sojowego
  • 5 ml soku z limonki
  • 5 ml miodu
  • 2 ml oleju sezamowego

Do podania

  • 4 bułki do burgerów
  • Chili czosnkowe aioli* lub ketchup hoisin**
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL