Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burgery z kurczakiem kolendrą i jalapeño

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
41 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
16 min

Etapy przygotowania

  1. Umieść dymkę, kolendrę, jalapeno i czosnek w SuperSonic Rozdrabniaczu Extra i drobno posiekaj.
  2. Umieść posiekaną zawartość rozdrabniacza i wszystkie pozostałe składniki w misce i wymieszaj do dokładnego połączenia.
  3. Równomiernie podziel masę na 4 porcje i uformuj z niej burgery za pomocą Praski do hamburgerów.
  4. Przygotowanie przy użyciu Micro Pro Grilla:
    Umieść 2 burgery w urządzeniu MicroPro Grill. Umieść pokrywę w pozycji grill/niski i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 4 minuty z mocą 900 watów. Odwróć burgery i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez kolejne 4 minuty lub do uzyskania złotego koloru i temperatury wewnętrznej 74°C. Powtórz z pozostałymi 2 burgerami.
  5. Przygotowanie na kuchence:
    Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodając niewielką ilość oleju w razie potrzeby. Smaż burgery przez 5-6 minut. Odwróć burgery i smaż przez 5-6 minut lub do momentu, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 74°C.
  6. Zdejmij burgery z patelni i odstaw na 5-10 minut przed podaniem.
  7. Podawaj burgery w bułkach z wybranymi dodatkami.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 4 cebule dymki lub szczypior (grubo posiekane)
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 jalapeño (z nasionami)
  • 2 ząbki czosnku
  • 450 g mielonego kurczaka lub indyka
  • 1 limonka ( stata skórka i sok)
  • 5 ml mielonego kminu rzymskiego (±1 łyżeczka)
  • 5 ml mielonej papryki (±1 łyżeczka)
  • 50 g wybranego rozdrobnionego sera (±½ szklanki)
  • Sól i pieprz do smaku

Do podania

  • Bułki do burgerów, guacamole, sałata, plasterki pomidora, plasterki czerwonej cebuli, ostry sos meksykański...
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL