Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Carpaccio z buraka z gruszką i dressingiem piernikowym

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
10 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min

Sezonowe Carpaccio z buraka z gruszką i dressingiem piernikowym jest idealną przystawką dla każdego rodzaju diety.

Etapy przygotowania

  1. Umyj gruszki i pokrój w plasterki za pomocą Multi Szatkownicy o grubość 1. Zachowaj skórkę podczas krojenia, aby nie marnować pełnej witamin obierki.  
  2. Aby pokroić buraka, użyj ponownie Multi Szatkownicy o grubości 1. Następnie pokrój w cienkie plasterki. Ponieważ burak łatwo poplami palce, użyj widelca, aby uniknąć jednorazowych rękawiczek. 
  3. Wymieszaj z sokiem z cytryny i wyłóż na talerz. 
  4. Wymieszaj wszystkie składniki na dressing i polej nim plasterki buraka i gruszki.
  5. Udekoruj orzechami włoskimi i podawaj z serowym chlebkiem.

Dodatkowe informacje

Czyż nie wszyscy uwielbiamy wymyślne przystawki, które mogą stać się idealnym początkiem wyjątkowej kolacji? A zwłaszcza w okresie świątecznym kiedy chętniej spędzamy czas w kuchni przygotowując różne smakołyki. Sezonowe Carpaccio z buraka z gruszką i dressingiem piernikowym jest idealną przystawką dla każdego rodzaju diety. Carpaccio jest przygotowywane w duchu zero-waste – nie obierając gruszek Twoje danie nie traci cennych witamin oraz więcej kąsków ląduje na talerzu.

Wskazówka: zamiast parmezanu użyj wegańskiego sera, aby zmienić to danie w całkowicie wegańskie i bezmleczne cudo!

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

    Carpaccio

    • 2 gruszki
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 250 g gotowanych buraków

    Dressing

    • 3 łyżki oleju rzepakowego
    • 1 łyżka syropu klonowego
    • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • sól i pieprz do smaku
    Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
    Pokaż
    • Szybka dostawa
    • Ochrona kupujących & ochrona danych
    • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL