Be a Hostess
Back

CHILI Z KREWETKAMI

Add to my recipes
total time
30 min
difficulty
easy
preparation time
5 min
cooking time
24 min

Preparation steps

  1. Obrać cebulę i ząbki czosnku. Rozdrobnić je razem w Multi Rozdrabniaczu, następnie przełożyć rozdrobnione warzywa i oliwę z oliwek do naczynia UltraPro 3,5l. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej przez 4 minuty (moc 600W).
  2. Dodać do naczynia opłukaną i odsączoną fasolę, posiekane pomidory, passatę, chili i sól. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej o mocy 600 W przez 15 minut, mieszając w połowie Neo silikonową Łyżką.
  3. Dodać krewetki, wymieszać razem, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na dodatkowe 5 minut (moc 600W). Pozostawić na 5 minut i dodać posiekaną w Multi Rozdrabniaczu natkę pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym w Ryżowym Garnuszku Maxi.

Additional notes

* Zapytaj swojego sprzedawcę ryb o opcje z ekologicznych źródeł.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)
  • 2 duże puszki z gotowaną fasolą (± 1 kg po odsączeniu)
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów (± 400 g)
  • 400 g passaty (sosu pomidorowego)
  • 1 łyżeczka chili w proszku (± 2 ml)
  • Sól
  • 500 g krewetek (obranych i surowych)*
  • 3 gałązki pietruszki
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption