Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CHILI Z KREWETKAMI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
34 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
24 min

Etapy przygotowania

  1. Obrać cebulę i ząbki czosnku. Rozdrobnić je razem w Supersonic Rozdrabniaczu Wysokim, następnie przełożyć rozdrobnione warzywa i oliwę z oliwek do naczynia UltraPro 3,5l. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej przez 4 minuty (moc 600W).
  2. Dodać do naczynia opłukaną i odsączoną fasolę, posiekane pomidory, passatę, chili i sól. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej o mocy 600 W przez 15 minut, mieszając w połowie Neo silikonową Łyżką.
  3. Dodać krewetki, wymieszać razem, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na dodatkowe 5 minut (moc 600W). Pozostawić na 5 minut i dodać posiekaną w Supersonic Rozdrabniaczu Wysokim natkę pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym w Ryżowym Garnuszku Maxi.

Dodatkowe informacje

* Zapytaj swojego sprzedawcę ryb o opcje z ekologicznych źródeł.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)
  • 2 duże puszki z gotowaną fasolą (± 1 kg po odsączeniu)
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów (± 400 g)
  • 400 g passaty (sosu pomidorowego)
  • 0.5 łyżeczka chili w proszku (± 2 ml)
  • Sól
  • 500 g krewetek (obranych i surowych)*
  • 3 gałązki pietruszki
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL