Be a Hostess
Back

Chleb na maślance z cebulą

Add to my recipes
total time
1:35 hours
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
1:20 hours

Prosty przepis na domowy chleb na maślance z cebulą.

Preparation steps

  1. Maślankę podgrzewaj przez 2 minuty w mikrofalówce, ustawiając moc na 400 Watów. Rozpuść drożdże z łyżką maślanki oraz solą i cukrem. Wsyp mąkę do Dużej Miski do Ciasta 3l, następnie zrób w niej dołek i wlej mieszaninę drożdżową.
  2. Dodaj podsmażoną cebulę, słonecznik, po czym wymieszaj, aż do powstania jednolitej masy. Ciasto lekko posyp mąką, przykryj i pozostaw na 20-30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  3. Wlej ciasto do Ultra Pro Brytfanki 1,8l i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez 30 minut z zamkniętą pokrywą i 20 minut bez pokrywy.

Additional notes

Ultra Pro Brytfanki 1,8l pozwala w łatwy i szybki sposób upiec chleb oraz idealnie sprawdzi się do pieczenia ciast, pasztetów, zup i potrawek.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 1 servings

  • 500 ml maślanki
  • 8 g drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki
  • 125 g smażonej cebuli
  • 50 g pestek słonecznika
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption