Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Chleb na maślance z cebulą

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:35 godziny
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
1:20 godziny

Prosty przepis na domowy chleb na maślance z cebulą.

Etapy przygotowania

  1. Maślankę podgrzewaj przez 2 minuty w mikrofalówce, ustawiając moc na 400 Watów. Rozpuść drożdże z łyżką maślanki oraz solą i cukrem. Wsyp mąkę do Miski do ciasta Plus 3,5L, następnie zrób w niej dołek i wlej mieszaninę drożdżową.
  2. Dodaj podsmażoną cebulę, słonecznik, po czym wymieszaj, aż do powstania jednolitej masy. Ciasto lekko posyp mąką, przykryj i pozostaw na 20-30 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  3. Wlej ciasto do Ultra Pro Brytfanki 1,8l i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez 30 minut z zamkniętą pokrywą i 20 minut bez pokrywy.

Dodatkowe informacje

Ultra Pro Brytfanki 1,8l pozwala w łatwy i szybki sposób upiec chleb oraz idealnie sprawdzi się do pieczenia ciast, pasztetów, zup i potrawek.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 1 porcji

  • 500 ml maślanki
  • 8 g drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g mąki
  • 125 g smażonej cebuli
  • 50 g pestek słonecznika
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL