Be a Hostess
Back

Chleb Piwny

Add to my recipes
total time
1:05 hours
difficulty
easy
preparation time
5 min
cooking time
1 hour

Najprostszy chleb piwny

Preparation steps

  1. Nastawiamy piekarnik na 200°C, opiekanie z góry i dołu, bez funkcji grilla
    i termoobiegu.
  2. Do miski do ciasta plus 3,5L wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i
    pestki. Mieszamy suche składniki Mini Silikonową Łyżką.
  3. Do suchych składników wlewamy 500ml jasnego piwa. Mieszamy Mini
    Silikonową Łyżką aż do połączenia składników (około 2-3 minuty).
  4. Przelewamy powstałą masę do Ultra Pro Brytfanki 1,8L ustawionej na
    zimnej kratce z piekarnika.
  5. Wierzch ciasta polewamy wodą i posypujemy pozostałymi pestkami.
  6. Wstawiamy do piekarnika na około 45 minut.
  7. Po upieczeniu czekamy kilka min przed wyjęciem chleba z formy.

Additional notes

Ultra Pro Brytfanki 1,8l pozwala w łatwy i szybki sposób upiec chleb oraz idealnie sprawdzi się do pieczenia ciast, pasztetów, zup i potrawek.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 10 servings

  • 600 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 150 g ulubionych pestek
  • 500 ml piwa
  • 1 łyżka wody
  • 15 g masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption