całkowity czas
39 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
22 min
Czas gotowania
2 min
Etapy przygotowania
- Połam czekoladę na kawałki i przełóż do Micro Nova Dzbanka 1l. Dodaj masło, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 50 sekund (360W). Odstaw na 2 minuty. Wymieszaj przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki. Jeśli czekolada nie jest całkowicie rozpuszczona wstaw całość do kuchenki mikrofalowej na kolejne 20 sekund.
- Dodaj ryż preparowany do Dzbanka i delikatnie wymieszaj wszystko, za pomocą Neo Silikonowej Łyżki, aż wszystko będzie dokładnie pokryte czekoladą.
- Formę Silikonowy Kokon ułóż w Pojemniku do mrożenia 2,25l. Podziel ryż na osiem części i wyłóż nim wgłębienia sylikonowej formy. Przy pomocy łyżki stołowej dociśnij ryż do ścianek formy silikonowej formując skorupki jajka. Wstaw wszystko do zamrażarki na 20 minut.
- Delikatnie wyjmij czekoladowe skorupki z formy. Każdą skorupkę wypełnij lodami waniliowymi. Połącz połówki jajka w całość. Trzymaj w zamrażarce do czasu podania.
- Przed podaniem wyjmij na 5 minut z zamrażarki.
Udostepnij:
Składniki
Dla 4 porcji
- 60 g gorzkiej czekolady
- 20 g masła
- 35 g ryżu preparowanego
- 300 g lodów waniliowych (do napełnienia jajeczek)
Zawsze najlepiej poinformowana
Zapisz się do newslettera Tupperware już teraz i zawsze bądź dobrze poinformowana!
Przepisy
Od oszczędzających czas po wyrafinowane, mamy wiele dobrych przepisów.
Wskazówki
Przydatne porady ułatwiające życie.
Promocje i oferty
Od oferty specjalnej po nowości, informacje dostajesz na swoją skrzynkę odbiorczą.
Dziękujemy za zapisanie się do Newslettera
Potwierdź swój adres e-mail - właśnie wysłaliśmy do Ciebie link.
- Szybka dostawa
- Ochrona kupujących & ochrona danych
- Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL
© 2021 Tupperware. All rights reserved.