Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CHRUPIĄCE ŚWIĄTECZNE DRZEWKO Z PESTO

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
32 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
12 min

Etapy przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 190°C z termoobiegiem.
  2. Używając RogalomaniWałka do ciasta, wytnij z ciasta francuskiego 8 dużych trójkątów.
  3. Posyp Podkładkę do krojenia odrobiną mąki i ułóż trójkąty na niej. Za pomocą Noża Uniwersalnego, wykonaj cięcia po obu stronach trójkąta (tak aby przypominało choinkę).
  4. Ułóż Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika, ułóż na niej wycięte trójkąty, a następnie skręć paski ciasta utworzone z boku trójkąta.
  5. Używając Silikonowego Pędzelka posmaruj Świąteczne drzewka pesto i posyp tartym Parmesanem.
  6. Piecz przez 12 min.

Dodatkowe informacje

Można również przygotować Świąteczne choinki w innych wariantach:

  • Czarne oliwki z dodatkiem oliwy z oliwek rozdrobnij w Supersonic Rozdrabniaczu, a następnie posyp drzewka.
  • 1 żółtko wymieszaj z 15 ml wody, posmaruj drzewka, a następnie posyp cukrem i cynamonem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki pesto
  • 2 łyżki sera typu Parmezan
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL