Wstecz
CHRUPIĄCE ŚWIĄTECZNE DRZEWKO Z PESTO
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik na 190°C z termoobiegiem.
- Używając Rogalomani i Wałka do ciasta, wytnij z ciasta francuskiego 8 dużych trójkątów.
- Posyp Podkładkę do krojenia odrobiną mąki i ułóż trójkąty na niej. Za pomocą Noża Uniwersalnego, wykonaj cięcia po obu stronach trójkąta (tak aby przypominało choinkę).
- Ułóż Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika, ułóż na niej wycięte trójkąty, a następnie skręć paski ciasta utworzone z boku trójkąta.
- Używając Silikonowego Pędzelka posmaruj Świąteczne drzewka pesto i posyp tartym Parmesanem.
- Piecz przez 12 min.
Dodatkowe informacje
Można również przygotować Świąteczne choinki w innych wariantach:
- Czarne oliwki z dodatkiem oliwy z oliwek rozdrobnij w Supersonic Rozdrabniaczu, a następnie posyp drzewka.
- 1 żółtko wymieszaj z 15 ml wody, posmaruj drzewka, a następnie posyp cukrem i cynamonem.
Składniki
Dla 8 porcji
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 łyżki pesto
- 2 łyżki sera typu Parmezan