Be a Hostess
Back

CHRUPIĄCE ŚWIĄTECZNE DRZEWKO Z PESTO

Add to my recipes
total time
32 min
difficulty
easy
preparation time
20 min
cooking time
12 min

Preparation steps

  1. Nastaw piekarnik na 190°C z termoobiegiem.
  2. Używając RogalomaniWałka do ciasta, wytnij z ciasta francuskiego 8 dużych trójkątów.
  3. Posyp Podkładkę do krojenia odrobiną mąki i ułóż trójkąty na niej. Za pomocą Noża Uniwersalnego, wykonaj cięcia po obu stronach trójkąta (tak aby przypominało choinkę).
  4. Ułóż Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika, ułóż na niej wycięte trójkąty, a następnie skręć paski ciasta utworzone z boku trójkąta.
  5. Używając Silikonowego Pędzelka posmaruj Świąteczne drzewka pesto i posyp tartym Parmesanem.
  6. Piecz przez 12 min.

Additional notes

Można również przygotować Świąteczne choinki w innych wariantach:

  • Czarne oliwki z dodatkiem oliwy z oliwek rozdrobnij w Rozdrabniaczu Plus, a następnie posyp drzewka.
  • 1 żółtko wymieszaj z 15 ml wody, posmaruj drzewka, a następnie posyp cukrem i cynamonem.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki pesto
  • 2 łyżki sera typu Parmezan
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption