Wstecz
CHRUPIĄCE ZAWIJANE CIASTO Z SEREM KOZIM I ŁOSOSIEM
Etapy przygotowania
- Pokroić ser kozi na osiem równych plasterków. Pokroić wędzonego łososia na cienkie paski.
- Drobno posiekać liście bazylii za pomocą Nożyc.
- Położyć trochę wędzonego łososia i bazylii na każdym plasterku koziego sera.
- Przeciąć arkusze ciasta z filo na pół i posmarować je oliwą z oliwek za pomocą Silikonowego Pędzelka.
- Owinąć każdy kawałek koziego sera ciastem filo.
- Umieścić kromkę chleba w MicroPro Grillu, umieść pokrywę w niskiej pozycji i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty i 30 sekund (moc 900W).
- Usunąć kromkę chleba i natychmiast włożyć zawinięte kawałki koziego sera do MicroPro Grilla. Umieść pokrywę w niskiej pozycji i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut (moc 900W). Odwrócić na drugą stronę zawinięty kozi ser, ponownie umieść pokrywę w niskiej pozycji i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1–2 minuty (moc 900W).
- Podawać z zieloną sałatą.
Składniki
Dla 2 porcji
- 1 ser kozi (± 180 g)
- 50 g wędzonego łososia
- 8 listków bazylii
- 4 płaty ciasta filo
- 2 łyżki łyżki oliwy z oliwek
- 1 kromka chleba (dla podgrzania MicroPro Grilla)