Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CHRUPIĄCE ZAWIJANE CIASTO Z SEREM KOZIM I ŁOSOSIEM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
22 min
trudność
średni
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
7 min

Etapy przygotowania

  1. Pokroić ser kozi na osiem równych plasterków. Pokroić wędzonego łososia na cienkie paski.
  2. Drobno posiekać liście bazylii za pomocą Nożyc.
  3. Położyć trochę wędzonego łososia i bazylii na każdym plasterku koziego sera.
  4. Przeciąć arkusze ciasta z filo na pół i posmarować je oliwą z oliwek za pomocą Silikonowego Pędzelka.
  5. Owinąć każdy kawałek koziego sera ciastem filo.
  6. Umieścić kromkę chleba w MicroPro Grillu, umieść pokrywę w niskiej pozycji i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty i 30 sekund (moc 900W).
  7. Usunąć kromkę chleba i natychmiast włożyć zawinięte kawałki koziego sera do MicroPro Grilla. Umieść pokrywę w niskiej pozycji i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut (moc 900W). Odwrócić na drugą stronę zawinięty kozi ser, ponownie umieść pokrywę w niskiej pozycji i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1–2 minuty (moc 900W).
  8. Podawać z zieloną sałatą.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 1 ser kozi (± 180 g)
  • 50 g wędzonego łososia
  • 8 listków bazylii
  • 4 płaty ciasta filo
  • 2 łyżki łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kromka chleba (dla podgrzania MicroPro Grilla)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL