Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CIASTO CYTRYNOWO- JOGURTOWY BAŁWANEK

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
55 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
45 min

Etapy przygotowania

  1. Nastaw piekarnik do temperatury 180 °C 
  2. W Candy Plus 2l, mieszając za pomocą Silikonowej Łyżki dodawać składniki  jeden po drugim, do uzyskania spójnego ciasta.
  3. Umieść Formę Silikonową Bałwanek na zimnej kratce  piekarnika.
  4. Wlej ciasto do formy.
  5. Umieścić blachę na najniższym poziomie w piekarniku i piec przez około 45 minut. Pozostawić do schłodzenia przed udekorowaniem.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: możesz zamrozić niewykorzystany sok z cytryny i zachować ją do późniejszego wykorzystania w innym przepisie.

 

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 125 g jogurtu
  • 150 g cukru
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 średnie jajka
  • 150 g masła
  • Skórka starta z 1 całej cytryny
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL