Wstecz
CIASTO CYTRYNOWO- JOGURTOWY BAŁWANEK
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik do temperatury 180 °C
- W Candy Plus 2l, mieszając za pomocą Silikonowej Łyżki dodawać składniki jeden po drugim, do uzyskania spójnego ciasta.
- Umieść Formę Silikonową Bałwanek na zimnej kratce piekarnika.
- Wlej ciasto do formy.
- Umieścić blachę na najniższym poziomie w piekarniku i piec przez około 45 minut. Pozostawić do schłodzenia przed udekorowaniem.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: możesz zamrozić niewykorzystany sok z cytryny i zachować ją do późniejszego wykorzystania w innym przepisie.
Składniki
Dla 6 porcji
- 125 g jogurtu
- 150 g cukru
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 średnie jajka
- 150 g masła
- Skórka starta z 1 całej cytryny