Be a Hostess
Back

CIASTO CYTRYNOWO- JOGURTOWY BAŁWANEK

Add to my recipes
total time
55 min
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
45 min

Preparation steps

  1. Nastaw piekarnik do temperatury 180 °C 
  2. W Candy Plus 2l, mieszając za pomocą Silikonowej Łyżki dodawać składniki  jeden po drugim, do uzyskania spójnego ciasta.
  3. Umieść Formę Silikonową Bałwanek na zimnej kratce  piekarnika.
  4. Wlej ciasto do formy.
  5. Umieścić blachę na najniższym poziomie w piekarniku i piec przez około 45 minut. Pozostawić do schłodzenia przed udekorowaniem.

Additional notes

Wskazówka: możesz zamrozić niewykorzystany sok z cytryny i zachować ją do późniejszego wykorzystania w innym przepisie.

 

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 125 g jogurtu
  • 150 g cukru
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 średnie jajka
  • 150 g masła
  • Skórka starta z 1 całej cytryny
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption