Be a Hostess
Back

CIASTO MARCHEWKOWE

Add to my recipes
total time
1:20 hours
difficulty
average
preparation time
20 min
cooking time
1 hour

Preparation steps

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C bez konwekcji.
  2. Marchewki obrać i zetrzeć na Tarce Fusion z końcówką słupki.
  3. W Dużej Misce do ciasta 3l dobrze wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i sól używając Neo Trzepaczki pionowej.
  4. Wlać olej, wymieszać Neo Silikonową Łyżką. Dodać startą marchewkę, dobrze wymieszać, a następnie dodawać jajka po kolei.
  5. Nasmarować i posypać mąką Ultra Pro Brytfankę 1,8l. Wlać przygotowane ciasto do Ultra Pro Brytfanki 1,8l umieszczonej na zimnej kratce z piekarnika.
  6. Ustawić kratkę z piekarnika na najniższym poziomie i piec bez przykrycia przez 60 minut. 

Additional notes

Prostota jest najlepsza z tym ciastem marchewkowym bez dodatków. Ciesz się nim jako lekkim deserem z kremem lub lodami lub opiecz go i posmaruj masłem na pyszne śniadanie.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 300 g marchewek
  • 250 g mąki
  • 150 g cukru
  • 10 ml proszku do pieczenia
  • 5 ml cynamonu
  • 5 ml imbiru mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 150 ml oleju (słonecznikowego lub rzepakowego)
  • 3 jajka (średnie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption