Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CIASTO MARCHEWKOWE

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:20 godziny
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
1 godziny

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C bez konwekcji.
  2. Marchewki obrać i zetrzeć na Tarce Fusion z końcówką słupki.
  3. Misce do ciasta Plus 3,5l dobrze wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i sól używając Neo Trzepaczki pionowej.
  4. Wlać olej, wymieszać Neo Silikonową Łyżką. Dodać startą marchewkę, dobrze wymieszać, a następnie dodawać jajka po kolei.
  5. Nasmarować i posypać mąką Ultra Pro Brytfankę 1,8l. Wlać przygotowane ciasto do Ultra Pro Brytfanki 1,8l umieszczonej na zimnej kratce z piekarnika.
  6. Ustawić kratkę z piekarnika na najniższym poziomie i piec bez przykrycia przez 60 minut. 

Dodatkowe informacje

Prostota jest najlepsza z tym ciastem marchewkowym bez dodatków. Ciesz się nim jako lekkim deserem z kremem lub lodami lub opiecz go i posmaruj masłem na pyszne śniadanie.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 300 g marchewek
  • 250 g mąki
  • 150 g cukru
  • 10 ml proszku do pieczenia
  • 5 ml cynamonu
  • 5 ml imbiru mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 150 ml oleju (słonecznikowego lub rzepakowego)
  • 3 jajka (średnie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL