Be a Hostess
Back

CURRY WARZYWNE

Add to my recipes
total time
50 min
difficulty
average
preparation time
20 min
cooking time
30 min

Preparation steps

  1. Obrać cebulę, imbir i czosnek i drobno posiekać w Multi Rozdrabniaczu.
  2. Usunąć gniazdo nasienne z papryki. Obrać bataty. Umyć cukinię (ale nie obierać). Cukinię, paprykę i bataty pokroić w drobną kostkę.
  3. Umieścić warzywa i orzeszki ziemne w Ultra Pro 3.5l. Dodaj zawartość Multi Rozdrabniacza do naczynia Ultra Pro 3.5l.
  4. Następnie w Shakerze Plus zmieszać mleko kokosowe, musztardę, curry w proszku, kumin, cynamon, sok z limonki, cukier, sól i pieprz. Zawartość wlać do Ultra Pro 3,5l.
  5. Przykryć Pokrywą i wstawić do kuchenki mikrofalowej (moc 600W), na 30 minut.
  6. Podawać posypane posiekaną świeżą bazylią lub kolendrą.

Additional notes

Jeśli nie masz kuchenki mikrofalowej: Zamiast stosować się do wskazówek z etapu 5, należy wstawić naczynie z zawartością do piekarnika (180°C), i piec przez 1 godzinę. Pozostałe części przepisu pozostają bez zmian. Warianty Aby zrobić curry z kurczaka, dodać 400 g piersi kurczaka pokrojonej w paseczki do warzyw przed ugotowaniem jak wyżej.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 1 cebula
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 400 g batatów (słodkich ziemniaków)
  • 400 g cukinii
  • 2 garści łuskanych orzeszków ziemnych
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka musztardy (± 15 ml)
  • 2 łyżeczki przyprawy curry w proszku lub pasty curry (± 10 ml)
  • 1 łyżeczka zmielonego kminu (± 5 ml)
  • 1 szczypta mielonego cynamonu
  • 3 łyżki soku z limonek (± 50 ml)
  • 1 łyżeczka cukru (± 5 ml)
  • sól i pieprz
  • Świeża bazylia lub kolendra
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption