Wstecz
CYTRUSOWE SPIRALKI Z OGÓRKÓW
Etapy przygotowania
- Do miski Niezbędna Trójka 600 ml, dodać ocet ryżowy, sok pomarańczowy i skórkę, sok z cytryny, jalapeno i sól. Wymieszać za pomocą Trzepaczki z Zestawu Uzupełniającego Klik Klak.
- Dodać pokrojone w kostkę owoce morza wymieszać z marynatą, przykryć i odstawić na ok. 30 minut lub do czasu, aż owoce morza będą ugotowane* przez marynatę.
- W międzyczasie, za pomocą Fusion Mini Spiralki z końcówką do spaghetti, zrobić spaghetti z ogórka.
- Ogórek włożyć do miseczki lub podzielić na dwie filiżanki, wyłożyć mieszankę owoców morza i soku na wierzch. Powstanie lekki posiłek dla jednej osoby lub orzeźwiająca przystawka dla dwóch osób.
Dodatkowe informacje
*Po całkowitym ugotowaniu ryba nie jest już przezroczysta.
Składniki
Dla 2 porcji
- 45 ml octu ryżowego
- 30 ml soku pomarańczowego
- 7 ml skórki pomarańczowej
- 5 ml soku z cytryny
- 0.5 papryczki jalapeno (drobno posiekanej)
- 1 ml soli
- 200 g surowych owoców morza (pokrojonych)
- 1 cucumber