Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Czekoladowe ciastka kokosowe bez pieczenia

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
23 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
2 min

Etapy przygotowania

  1. Z suszonych daktyli usuń pestki i pokrój je na ćwiartki. 
  2. W Misce do ciasta Plus 1L wymieszaj suszone daktyle z gorącą herbatą i odstaw na 1 godzinę.
  3. Odsącz daktyle za pomocą Podwójnego sita, dociskając Neo Silikonową Łyżką. Następnie, używając SuperSonic Rozdrabniacza zblenduj je.
  4. W misce Maximilian 2,75L wymieszaj zawartość SuperSonic Rozdrabniacza z proszkiem migdałowym i wiórkami kokosowymi, używając do tego celu Neo Silikonowej Łyżki. Uformuj z tej mieszanki sześć kulek i umieść po jednej w każdym zagłębieniu formy Silikonowe Babeczki. Używając palców, dociśnij ciasto do dna i boków, aby pokryć wnętrze wgłębień do połowy wysokości.
  5. Pokrusz gorzką czekoladę na kawałki, wsyp ją do czystej miski Maximilian i dodaj cukier puder.
  6. Wlej mleko sojowe do Micro Nova Dzbanka 1 L, przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 1 min. 30 sek. przy mocy 600 W. Wlej gorące mleko sojowe do wcześniej pokruszonej, gorzkiej czekolady, odstaw na 30 sekund, a następnie wymieszaj za pomocą Neo Trzepaczki pionowej, aż czekolada się rozpuści.
  7. Podziel tę mieszankę równomiernie i wylej na ciasto w sześciu zagłębieniach formy Silikonowe Babeczki. Posyp wiórkami kokosowymi i odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  8. Delikatnie wyjmij z formy i podawaj z lodami kokosowymi lub waniliowymi.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 6 porcji

  • 100 g suszonych daktyli lub suszonych fig
  • 250 ml gorącej herbaty
  • 50 g migdałów w proszku
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 100 ml mleka sojowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych do dekoracji
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2022/23
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL