całkowity czas
10 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Etapy przygotowania
- Zetrzeć orzechy laskowe za pomocą Tarki z serii Fusion z Końcówką grube słupki.
- Połamać czekoladę na kawałki i pokroić margarynę na duże kawałki. Czekoladę i margarynę umieścić w Micro Nova Dzbanku 1L, przykryć i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około 1,5 minuty (moc 600W).
- Dodać słodzone skondensowane mleko i orzechy laskowe, następnie wszystko wymieszać.
- Wstawić Czekoladowe Masełko do lodówki by stężało.
Udostepnij:
Składniki
Dla 4 porcji
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%)
- 150 g margaryny
- 400 ml słodzonego skondensowanego mleka
Zawsze najlepiej poinformowana
Zapisz się do newslettera Tupperware już teraz i zawsze bądź dobrze poinformowana!
Przepisy
Od oszczędzających czas po wyrafinowane, mamy wiele dobrych przepisów.
Wskazówki
Przydatne porady ułatwiające życie.
Promocje i oferty
Od oferty specjalnej po nowości, informacje dostajesz na swoją skrzynkę odbiorczą.
Dziękujemy za zapisanie się do Newslettera
Potwierdź swój adres e-mail - właśnie wysłaliśmy do Ciebie link.
- Szybka dostawa
- Ochrona kupujących & ochrona danych
- Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL
© 2021 Tupperware. All rights reserved.