Be a Hostess
Back

CZEKOLADOWE MASEŁKO

Add to my recipes
total time
10 min
difficulty
easy
preparation time
10 min

Preparation steps

  1. Zetrzeć orzechy laskowe za pomocą Tarki z serii Fusion z Końcówką  grube słupki.
  2. Połamać czekoladę na kawałki i pokroić margarynę na duże kawałki. Czekoladę i margarynę umieścić w Micro Nova Dzbanku  1L, przykryć i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  1,5 minuty (moc 600W).
  3. Dodać słodzone skondensowane mleko i orzechy laskowe, następnie wszystko wymieszać.
  4. Wstawić Czekoladowe Masełko do lodówki by stężało.
  5.  

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%)
  • 150 g margaryny
  • 400 ml słodzonego skondensowanego mleka
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption