Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CZEKOLADOWE MASEŁKO

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
10 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Zetrzeć orzechy laskowe za pomocą Tarki z serii Fusion z Końcówką  grube słupki.
  2. Połamać czekoladę na kawałki i pokroić margarynę na duże kawałki. Czekoladę i margarynę umieścić w Micro Nova Dzbanku  1L, przykryć i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  1,5 minuty (moc 600W).
  3. Dodać słodzone skondensowane mleko i orzechy laskowe, następnie wszystko wymieszać.
  4. Wstawić Czekoladowe Masełko do lodówki by stężało.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%)
  • 150 g margaryny
  • 400 ml słodzonego skondensowanego mleka
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL