Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CZEKOLADOWE PĄCZKI ZEBRA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
31 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
16 min

Etapy przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
  2. Gorzką czekoladę połamać na kawałki i umieścić w Micro Nova Dzbanku 1l. Dodać masło, przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, moc 600 W. Odstawić na 1 minutę i wymieszać przy pomocy Neo Trzepaczki.
  3. Dodać cukier i wymieszać. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając. Następnie dodać mąkę i połączyć składniki w jednolitą masę.
  4. Silikonowe Krążki umieścić na zimnej kratce piekarnika.
  5. Ciasto rozdzielić pomiędzy 6 zagłębień w formie i piec około 16 minut. Przed wyjęciem z formy pączki należy odstawić na 10 minut.
  6. W umytym Micro Nova Dzbanku 1l umieścić połamaną białą czekoladę oraz masło. Przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez 1,5 minuty, moc 360 W. Wymieszać, dodać cukier puder, ponownie wymieszać, dodać wodę i mieszać, aż  powstanie gładki i błyszczący lukier.
  7. Przy pomocy łyżki stołowej polać pączki przygotowanym lukrem tworząc pasy.
  8. Pączki odstawić na 30 minut, aby lukier zastygł.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • 2 jajka
  • 30 g mąki pszennej
  • 50 g białej czekolady
  • 20 g masła
  • 40 g cukru pudru
  • łyżka wody
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL