Be a Hostess
Back

CZEKOLADOWE PĄCZKI ZEBRA

Add to my recipes
total time
31 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
16 min

Preparation steps

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
  2. Gorzką czekoladę połamać na kawałki i umieścić w Micro Nova Dzbanku 1 l. Dodać masło, przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, moc 600 W. Odstawić na 1 minutę i wymieszać przy pomocy Neo Trzepaczki.
  3. Dodać cukier i wymieszać. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając. Następnie dodać mąkę i połączyć składniki w jednolitą masę.
  4. Silikonowe Krążki umieścić na zimnej kratce piekarnika.
  5. Ciasto rozdzielić pomiędzy 6 zagłębień w formie i piec około 16 minut. Przed wyjęciem z formy pączki należy odstawić na 10 minut.
  6. W umytym Micro Nova Dzbanku 1 l umieścić połamaną białą czekoladę oraz masło. Przykryć pokrywką i gotować w kuchence mikrofalowej przez 1,5 minuty, moc 360 W. Wymieszać, dodać cukier puder, ponownie wymieszać, dodać wodę i mieszać, aż  powstanie gładki i błyszczący lukier.
  7. Przy pomocy łyżki stołowej polać pączki przygotowanym lukrem tworząc pasy.
  8. Pączki odstawić na 30 minut, aby lukier zastygł.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • 2 jajka
  • 30 g mąki pszennej
  • 50 g białej czekolady
  • 20 g masła
  • 40 g cukru pudru
  • łyżka wody
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption