Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CZEKOLADOWE TRUFLE

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:32 godziny
trudność
łatwy
czas przygotowania
2 min
Czas gotowania
1:30 godziny

Etapy przygotowania

  1. Połam czekoladę na kawałki a masło podziel na 4-5 części. Przełóż oba składniki do Micro Nova Dzbanka 1l, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na moc 600 W przez 2 minuty. Odstaw na 1 minutę, a następnie wymieszaj zawartość tak, by powstała jednolita konsystencja.
  2. Dodaj żółtka, cukier waniliowy i wymieszaj energicznie przy pomocy Neo Trzepaczki Pionowej.
  3. Powstałą masę przełóż do lodówki na min 1,5 godziny, by stężała. Następnie wyjmij ją z lodówki, uformuj około 40 trufli wielkości wiśni i obtocz je w kakao.
  4. Przechowuj trufle w lodówce, w Pojemniku do mrożenia 1l.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 5 porcji

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 125 g masła
  • 2 żołtka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego (ok. 10 ml)
  • 100 g cukru pudru
  • 30 g kakao (bez cukru)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL