Be a Hostess
Back

CZEKOLADOWE TRUFLE

Add to my recipes
total time
1:32 hours
difficulty
easy
preparation time
2 min
cooking time
1:30 hours

Preparation steps

  1. Połam czekoladę na kawałki a masło podziel na 4-5 części. Przełóż oba składniki do Micro Nova Dzbanka 1 l, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na moc 600 W przez 2 minuty. Odstaw na 1 minutę, a następnie wymieszaj zawartość tak, by powstała jednolita konsystencja.
  2. Dodaj żołtka, cukier waniliowy i wymieszaj energicznie przy pomocy Neo Trzepaczki Pionowej.
  3. Powstałą masę przełoż do lodówki na min 1,5 godziny, by stężała. Następnie wyjmij ją z lodówki, uformuj około 40 trufli wielkości wiśni i obtocz je w kakao.
  4. Przechowuj trufle w lodówce, w Pojemniku do mrożenia 1 l.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 5 servings

  • SKŁADNIKI NA OKOŁO 40 TRUFLI
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • (zawartość kakao ok. 55%)
  • 125 g masła
  • 2 żołtka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego (ok. 10 ml)
  • 100 g cukru pudru
  • 30 g kakao (bez cukru)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption