Wstecz
Czerwone Smoothie Zero-Waste
Etapy przygotowania
- Obierz buraka i pokrój go na małe kawałki za pomocą Universal Noża precyzyjnego. Oczyść i pokrój nać selera. Posiekaj warzywa w SuperSonic Rozdrabniaczu Wysokim wyposażonym w nasadkę z ostrzami. Przykryj i pociągnij sznurek, aby zmiksować wszystkie składniki na gładą masę.
- Obierz jabłko, pokrój i dodaj do rozdrabniacza. Zetrzyj i dodaj imbir.
- Wyciśnij sok z cytryny przy użyciu Pomocy Kuchennej, wymieszaj z resztą składników i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Teraz możesz cieszyć się czerwonym smoothie!
Dodatkowe informacje
Wskazówka: Przygotowanie buraków może być kłopotliwym zadaniem, ale ta wskazówka pomoże ci usunąć ich czerwony sok z każdej powierzchni. Pokrop sokiem z cytryny plamę z buraków na desce do krojenia, nóż oraz inne narzędzia kuchenne, które zostały poplamione. Pozostaw sok na powierzchni narzędzia przez 1-2 minuty, teraz z łatwością możesz usunąć sok z przedmiotu.
Składniki
Dla 3 porcji
- 0.5 świeżego buraka
- 1 łodyżka selera naciowego
- 2 jabłka
- 1 cm korzenia imbiru
- 0.5 cm cytryny (wyciśnięty z niej sok)