Be a Hostess
Back

DELIKATNA LODOWA KANAPKA

Add to my recipes
total time
36 min
difficulty
average
preparation time
20 min
cooking time
15 min

Preparation steps

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  2. Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej kratce piekarnika.
  3. Ubić jajka przy użyciu Kuchcika. Dodać cukier i wymieszać. Dodać żółtka i całość mieszać jeszcze przez kilka sekund. Całość umieścić w Dużej misce do ciasta 3l
  4. Wymieszać sól, mąkę i proszek do pieczenia w misce Świeża Czwórka 300 ml. Dodać zawartość z Dużej miski do ciasta i całość wymieszać przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki.
  5. Wylać masę na Silikonową Matę Premium i równomiernie ją rozprowadzić, następnie piec (na najniższym poziomie) przez 15 min.
  6. Wyjąć ciasto z piekarnika, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na 5 min. Przy użyciu jednego z pojemników od Wieży Dekor powycinać równe kształty ciasta.
  7. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Pojedynczy kawałek wykrojonego ciastka umieścić w Wieży Dekor. Nałożyć warstwę lodów. Włożyć kolejne ciastko i docisnąć dyskiem. Umieścić Wieżę Dekor w zamrażarce.
  8. Wyjąć i obtoczyć lodową kanapkę w orzechach brazylijskich.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 4 jajka (oddzielone żółtka od białek)
  • 125 g cukru
  • 15 pinches soli
  • 100 g mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 l lodów (dowolny smak)
  • Orzechy brazylijskie grubo rozdrobnione (do dekoracji)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption