Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

DOMOWE, LODOWE DESERY

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
10 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Obrać banany. Pokroić je w plastry o grubości 1 cm.
  2. Włożyć plasterki bananów do Pojemnika do mrożenia 2,25L i wstawić do zamrażarki na co najmniej 5 godzin.
  3. Zamrożone banany wyjąć z zamrażarki, wymieszać z innymi owocami i odstawić do rozmrożenia na 10-15 minut. Jeśli owoce z zamrażarki są w większej ilości, czas rozmrażania może być dłuższy.
  4. Za pomocą Neo Łyżki do serwowania przekładać mieszankę owocową do urządzenia Fusion Sorbet i zamienić je w sorbet.
    Podawać natychmiast.

Dodatkowe informacje

Domowe, lodowe desery to smaczny, mrożony przysmak, na który wszyscy czekali! Wypróbuj Fusion Sorbet, włącz swoją ulubioną letnią playlistę i „przełam lody”w prawdziwym stylu Tupperware z przepisem na każdy dzień tygodnia.

Miło cię zjeść.

Jeśli jeszcze nie spotkałeś się z bajecznością, jaką są Domowe, lodowe desery, pozwól, że ci je przedstawimy. Są to lody, które zawierają mrożony banan zamiast nabiału, co czyni go idealnym przysmakiem dla wegan, tych, którzy nie tolerują laktozy i wszystkich miłośników deserów o nienagannym smaku. Dzięki swoim owocowym składnikom, Domowe, lodowe desery są tak samo smaczne bez dodatku cukru – co czyni je przysmakiem bez poczucia winy i bez cukru.;)

Ciesz się wszystkimi kolorami tęczy

Teraz możesz cieszyć się wszystkimi owocowymi kolorami tęczy dzięki tym zabawnym kombinacjom przepisów:

– Czerwony – 400 g banana z 250 g wiśni lub 200-300 g truskawek, podawać z posypką czekoladową na końcu

– Niebieski – 400 g banana z 250 g borówek i kilka świeżo posiekanych igiełek rozmarynu

– Żółty/Pomarańczowy – 300 g banana z 300 g mango, trochę proszku kurkumy i kilka kropel soku z limonki

– Zielony: 400 g banana z 200-300 g zielonego kiwi z 1 łyżką proszku matcha

Pro Wskazówka: Zawsze używaj dojrzałych bananów do mrożenia, lody będą słodsze, bardziej kremowe i smaczniejsze. Policz 1 banana na osobę (bez skórki 100-120 g) Aby skrócić czas rozmrażania i ułatwić przetwórstwo, należy zamrozić banany w plasterkach lub małych kawałkach. Im bardziej kwaśne są dodawane owoce, tym większa powinna być zawartość bananów. Jeśli lubisz szczególnie słodkie owoce, zawartość bananów powinna być również wyższa. Dla większej słodyczy można dodać również miód, syrop jabłkowy lub klonowy. Domowe, mrożone lody są najlepsze, gdy są podawane na świeżo. Zamrożenie ponownie zmienia konsystencję i smak. Masz misję odkrywania najlepszych letnich deserów 2020 roku? Mamy przepis na mrożone gofry z kawałkami bananów i ciasteczek, które może zechcesz dodać do swojej listy. 😉

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 3-4 banany średniej wielkości (ok. 400g bez skórki)
  • 200-300 g mrożonych owoców do wyboru (sprawdź nasze smaki poniżej)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL