Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

DORSZ NA PARZE Z SEZONOWYMI WARZYWAMI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
28 min
trudność
średni
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
12 min

Etapy przygotowania

  1. Wlać 400 ml wody i 10 g czarnej herbaty do podstawy Micro Niezbędnika Maxi.
  2. Umyć marchewki i obrać cebulę. Marchewki zetrzeć na spiralki przy użyciu Mini Fusion Spiralki. Cebule przekroić na pół i umieścić je w Sicie Głębokim.
  3. Posiekać 2 g czarnej, liściastej herbaty za pomocą Rozdrabniacza Plus. Wyjąć wkładkę ostrza i dodać do rozdrobnionej herbaty sól morską. Pokroić dorsza na sześć kawałków, natrzeć przygotowaną w Rozdrabniaczu Plus mieszanką i umieścić w Sicie Niskim.
  4. Ułożyć oba Sita do podstawy Micro Niezbędnika, przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej przez 12 minut moc 900W. Po ugotowaniu odstawić na 5 minut.
  5. Przy użyciu Multi Szatkownicy Expres zetrzeć rzodkiewkę na cienkie plasterki.
  6. Podawać dorsza z gotowanymi warzywami i pokrojonymi rzodkiewkami. Doprawić pieprzem i skropić całość oliwą z oliwek.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 6 porcji

  • 3 marchewki (± 300 g)
  • 3 cebule (± 400 g)
  • 12 g czarnej, liściastej herbaty (lub Earl Grey)
  • 1 łyżeczka soli (± 5 ml)
  • 600 g świeżego filetu z dorsza (lub innej białej ryby)
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek (do podania)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna/Lato 2022
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL