Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

EKSPRESOWA CUKINIA NAPOLITANA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
13 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
czas oczekiwania
1 min
Czas gotowania
7 min

Etapy przygotowania

  1. Połączyć pomidory, szalotkę, czosnek, sól i pieprz w Micro Nova Dzbanku 1l. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej ustawionej na 600W przez 3 minuty, mieszając w połowie gotowania.
  2. Używając Fusion Mini Spiralki z końcówką do spaghetti, zrobić spaghetti z cukinii, a następnie pociąć bazylię na cienkie paski za pomocą Nożyc.
  3. Do sosu pomidorowego w Micro Nova Dzbanku 1l dodać cukinię i bazylię, przy użyciu Neo Szczypiec wymieszać całość.
  4. Przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej ustawionej na 600W na 2 minuty 30 sekund – do 4 minut, w zależności od pożądanego stopnia ugotowania cukinii. Odstawić na 1 minutę.
  5. Podawać z oliwą z oliwek, startym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: W przypadku makaronu al dente, gotować krócej. By uzyskać miękki makaron, gotować dłużej.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 1 porcji

  • 150 g pokrojonych w kostkę pomidorów z puszki
  • 15 g szalotki lub zielonej cebulki (posiekanych)
  • 1 mały ząbek czosnku (przeciśnięty)
  • Sól i pieprz
  • 1 cukinia średnia (300 g)
  • 6 listków bazylii
  • 10 ml oliwa z oliwek (do podania) (opcjonalnie)
  • Starty parmezan do podawania (opcjonalnie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL