Wstecz
Ekspresowy kuskus warzywny
Etapy przygotowania
- Pokrój cukinię w plastry o grubości 1,25 cm i w kostkę, używając Super Samuraja z dużą wkładką tnącą.
- Pokrój w kostkę paprykę i pomidory koktajlowe, używając Super Samuraja z dużą wkładką tnącą.
- Umieścić pokrojone w kostkę cukinię, paprykę i pomidorki w pojemniku Mikro Cud Tupperware.
- Dodaj wodę, przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 5 minut przy mocy 600 W. Odstaw na 1 min.
- Opłucz ciecierzycę i dodaj do Mikro Cudu wraz z kuskusem.
- Dopraw solą, pieprzem i ostrym sosem, a następnie wymieszaj. Przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty przy mocy 360 W.
- Dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i odstaw na 2 minuty przed podaniem.
Składniki
Dla 2 porcji
- 1 cukinia (ok. 200 g)
- 1 czerwona papryka (ok. 200 g)
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 120 ml wody
- 100 g ugotowanej ciecierzycy w puszce
- 75 g kuskusu (średniego)
- sól i pieprz
- ostry sos do smaku
- 15 ml oliwy z oliwek
- posiekana natka pietruszki do podania