Wstecz
ENERGETYCZNE KULKI CZEKOLADOWE
Etapy przygotowania
- Przy użyciu Tarki Fusion z Końcówką grube słupki, zetrzyj gorzką czekoladę.
- W misce Maximilian 2,75l, wymieszaj czekoladę z pozostałymi składnikami za pomocą Neo Silikonowej Łyżki. Kontynuuj ręczne ugniatanie, aż czekolada zacznie się topić, a mieszanka zacznie się kleić.
- Uformuj kulki wielkości 18-20 mm i schłodź w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
- Przechowuj w lodówce w misce 1l z serii Mega Trójka, maksymalnie do 4-5 dni.
Dodatkowe informacje
Te małe energetyczne kuleczki czekoladowego są idealną przekąską w podróży lub do delektowania się nimi. Są również doskonałe, aby dodać energii, są pełne naturalnych składników.
Wskazówka: Energetyczne kuleczki czekoladowe pozostaną świeże przez kilka godzin poza lodówką, więc idealnie nadają się na podróż. Zapakuj je do pojemnika Muszelka.
Łatwe, smaczne i wszechstronne.
Oprócz wyśmienitego smaku, te energetyczne czekoladowe kulki, dzięki swojej wszechstronności, otrzymują 5+ za bajeczność, oto niektóre sytuacje, w których mogą się przydać:
- Zapakuj je na szkolne lunche dla dzieci.
- Zjedz je przed lub po siłowni dla dodania energii.
- Podawaj jako przekąski na imprezie.
- Podaruj je w prezencie rodzinie lub przyjaciołom, podziękują Ci później 😉
- Przechowuj je w lodówce, aby mieć przekąskę na cały dzień.
Składniki
Dla 5 porcji
- 100 g gorzkiej czekolady
- 90 g płatków owsianych
- 50 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka nasion chia
- 50 g nasion lnu
- 110 g masła orzechowego
- 75 ml miodu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego