Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Focaccia z anchois i cebulą

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:33 godziny
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
czas oczekiwania
40 min
Czas gotowania
33 min

Focaccia z anchovis i cebulą to wyborna śródziemnomorska przekąska, które z pewnością na długo zakróluje w Twojej kuchni.

Etapy przygotowania

  1. Do Miski do ciasta 3,5 l wlej wodę, wymieszaj drożdże do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj mąkę, oliwę z oliwek i sól, a następnie wymieszaj Neo Silikonową Łyżką. Wyrabiaj ciasto ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne. Upewnij się, że nie przykleja się do miski ani do dłoni.
  2. Pozostaw ciasto w ciepłym miejscu do urośnięcia przez 20 minut.
  3. Obierz cebulę i pokrój ją w plastry za pomocą Multi Szatkownicy Junior (grubość 1).
  4. Podsmaż cebulkę na patelni z 1 łyżką oliwy przez 1-2 minuty.
  5. Uformuj ciasto w kulę, wyjmij je z miski i połóż na Stolnicy. Ponownie zagnieć ciasto, posyp odrobiną mąki, a następnie rozciągnij i dopasuj tak, aby wypełniło całą formę Silikonowe Brownie. Umieść formę na zimnej kratce piekarnika.
  6. Rozgrzej piekarnik do 220°C (bez termoobiegu).
  7. Rozłóż cebulę i anchois na cieście i posyp oregano.
  8. Piecz focaccię przez 20-25 minut.
  9. Pozostaw na 5 minut przed wyjęciem z formy. Następnie, używając Universal Noża do chleba, pokrój na 16 kawałków, podawaj z oliwą z oliwek.

Dodatkowe informacje

Wskazówka:

Czy wiesz, że jest wiele małych, niewymagających wysiłków działań, które mogą sprawić, że Twoja kuchnia będzie bardziej przyjazna środowisku? Używając silikonowych form do pieczenia zamiast form wyłożonych jednorazowym papierem, przyczyniasz się do redukowania odpadów.

Dowiedz się, jak Twoja kuchnia może być eko, dołączając do Klubu Zero Waste Tupperware.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

    Ciasto

    • 125 ml letniej wody
    • 20 g świeżych drożdży lub 5 g drożdży instant
    • 225 g mąki pszennej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 0.5 łyżeczka soli

    Dodatki

    • 200 g cebuli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 50 g filetów anchois w oleju
    • 0.5 łyżeczka łyżeczki suchego oregano
    Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
    Pokaż
    • Szybka dostawa
    • Ochrona kupujących & ochrona danych
    • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL