Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

PASTA ZE ŚLEDZIEM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
30 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
30 min

Etapy przygotowania

  1. Śledzie pokroić na kawałki.
  2. Chleb namoczyć w mleku, aż stanie się miękki.
  3. Obrać jabłko przy pomocy Obieraczki pionowej, usunąć gniazdo nasienne i pokroić je na 4 części.
  4. Obrać cebulę i przekroić ją na pół.
  5. Obrać ugotowane na twardo jajko.
  6. Kawałki śledzia, jabłka, cebuli, jajko i kromkę namoczonego chleba umieścić w SuperSonic Rozdrabniaczu Wysokim i drobno posiekać.
  7. Dodać masło, sól, pieprz i ponownie połączyć składniki.
  8. „Forszmak” można serwować z żytnim lub pszennym chlebem lub tostami.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 75 g solonych filetów śledziowych
  • 1 kromkę białego, czerstwego chleba
  • 70 ml mleka;
  • 0.5 zielonego jabłka;
  • 0.25 cebuli;
  • 1 jajko ugotowane na twardo;
  • 20 g masła;
  • sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL