Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

„FORSZMAK”

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
30 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
30 min

Etapy przygotowania

  1. Śledzie pokroić na kawałki.
  2. Chleb namoczyć w mleku, aż stanie się miękki.
  3. Obrać jabłko przy pomocy Obieraczki pionowej, usunąć gniazdo nasienne i pokroić je na 4 części.
  4. Obrać cebulę i przekroić ją na pół.
  5. Obrać ugotowane na twardo jajko.
  6. Kawałki śledzia, jabłka, cebuli, jajko i kromkę namoczonego chleba umieścić w Multi Rozdrabniaczu i drobno posiekać.
  7. Dodać masło, sól, pieprz i ponownie połączyć składniki.
  8. „Forszmak” można serwować z żytnimlub pszennym chlebem lub tostami.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla orcji

  • 75 g solonych filetów śledziowych
  • 1 kromkę białego, czerstwego chleba
  • 70 ml mleka;
  • 1/2 zielonego jabłka;
  • 1/4 cebuli;
  • 1 jajko ugotowane na twardo;
  • 20 g masła;
  • sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL