Be a Hostess
Back

„FORSZMAK”

Add to my recipes
total time
30 min
difficulty
easy
preparation time
30 min

Preparation steps

  1. Śledzie pokroić na kawałki.
  2. Chleb namoczyć w mleku, aż stanie się miękki.
  3. Obrać jabłko przy pomocy Obieraczki pionowej, usunąć gniazdo nasienne i pokroić je na 4 części.
  4. Obrać cebulę i przekroić ją na pół.
  5. Obrać ugotowane na twardo jajko.
  6. Kawałki śledzia, jabłka, cebuli, jajko i kromkę namoczonego chleba umieścić w Multi Rozdrabniaczu i drobno posiekać.
  7. Dodać masło, sól, pieprz i ponownie połączyć składniki.
  8. „Forszmak” można serwować z żytnimlub pszennym chlebem lub tostami.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 2 servings

  • 75 g solonych filetów śledziowych
  • 1 kromkę białego, czerstwego chleba
  • 70 ml mleka;
  • 1/2 zielonego jabłka;
  • 1/4 cebuli;
  • 1 jajko ugotowane na twardo;
  • 20 g masła;
  • sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption