
Wstecz
GARNUSZEK ZIELONEJ ENERGII
Etapy przygotowania
- Brokuły pokroić na drobne kawałki, cukinię w kostkę, a łodygi selera w cienkie plastry.
- Obrać i drobno pokroić czosnek.
- Do Micro Cudu wsypać kaszę bulgur, czosnek i sól oraz nalać wodę. Na górze umieścić warzywa. Gotować przez 9-10 minut pod przykryciem w kuchence mikrofalowej ustawionej na 600 W. Odstawić na 3 minuty.
- Dodać oliwę i pieprz, zamieszać i odstawić jeszcze na 2 minuty.
- Przed podaniem posypać orzechami nerkowca.

Składniki
Dla 1 porcji
- 75 g brokułów
- 100 g cukinii
- 50 g łodygi selera
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml kaszy bulgur (± 75 g)
- sól i pieprz
- 200 ml wody
- 1 łyżka oliwy (± 15 ml)
- 40 g orzechów nerkowca