Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

GAZPACHO

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
20 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Obrać pomidory i czosnek. Przekroić paprykę. Usunąć ogonek oraz gniazdo nasienne.
  2. Za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza Extra rozdrobnić paprykę, bazylię i czosnek. Dodać pomidory i kontynuować rozdrabnianie.
  3. Dodać ocet, olej, sól i pieprz i wymieszać po raz ostatni. (Dodać trochę wody, jeśli Gazpaco jest za gęste).
  4. Podawać mocno schłodzone.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 500 g pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g czerwonej papryki
  • 10 liści bazylii
  • 50 ml octu winnego
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL