Be a Hostess
Back

GRANITA Z POMARAŃCZĄ I SZAMPANEM

Add to my recipes
total time
6 min
difficulty
easy
preparation time
5 min

Preparation steps

  1. W Candy 1,25 l wymieszaj 150 ml Szampana z dwiema łyżkami cukru aż do pełnego rozpuszczenia. Dodaj pozostałego szampana i wymieszaj. Całość rozlej do dwóch Lodowców i włóż do zamrażalnika na minimum 8 godzin.
  2. W Candy 1,25 l wymieszaj 300 ml soku pomarańczowego z jedną łyżką cukru aż do pełnego rozpuszczenia. Całość rozlej do dwóch Lodowców i włóż do zamrażalnika na miniumum 8 godzin.
  3. Włóż sześć szklanek koktajlowych do zamrażarnika.
  4. Wyjmij pomarańczowe kostki lodu i przygotuj granitę za pomocą Tarki Fusion z Końcówką do kruszenia lodu.
  5. Wyjmij kostki lodu z szampanem, i przygotuj drugą granitę.
  6. W zmrożonych szklankach koktajlowych układaj na przemian wastwy pomarańczową i z szampanem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 300 ml Szampana, Prosecco lub wina musujacego
  • 2 łyżki cukru
  • 300 ml świeżego soku pomarańczowego
  • 1 łyżka cukru
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption