Wstecz
GRANITA Z POMARAŃCZĄ I SZAMPANEM
Etapy przygotowania
- W Candy 1,25 l wymieszaj 150 ml Szampana z dwiema łyżkami cukru aż do pełnego rozpuszczenia. Dodaj pozostałego szampana i wymieszaj. Całość rozlej do dwóch Lodowców i włóż do zamrażalnika na minimum 8 godzin.
- W Candy 1,25 l wymieszaj 300 ml soku pomarańczowego z jedną łyżką cukru aż do pełnego rozpuszczenia. Całość rozlej do dwóch Lodowców i włóż do zamrażalnika na miniumum 8 godzin.
- Włóż sześć szklanek koktajlowych do zamrażarnika.
- Wyjmij pomarańczowe kostki lodu i przygotuj granitę za pomocą Tarki Fusion z Końcówką do kruszenia lodu.
- Wyjmij kostki lodu z szampanem, i przygotuj drugą granitę.
- W zmrożonych szklankach koktajlowych układaj na przemian wastwy pomarańczową i z szampanem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Składniki
Dla 6 porcji
Granita z Szampanem
- 300 ml Szampana, Prosecco lub wina musujacego
- 2 łyżki cukru
Granita Pomarańczowa
- 300 ml świeżego soku pomarańczowego
- 1 łyżka cukru