Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

GRANITA Z POMARAŃCZĄ I SZAMPANEM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
13 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
czas oczekiwania
8 min

Etapy przygotowania

  1. W Candy 1,25 l wymieszaj 150 ml Szampana z dwiema łyżkami cukru aż do pełnego rozpuszczenia. Dodaj pozostałego szampana i wymieszaj. Całość rozlej do dwóch Lodowców i włóż do zamrażalnika na minimum 8 godzin.
  2. W Candy 1,25 l wymieszaj 300 ml soku pomarańczowego z jedną łyżką cukru aż do pełnego rozpuszczenia. Całość rozlej do dwóch Lodowców i włóż do zamrażalnika na miniumum 8 godzin.
  3. Włóż sześć szklanek koktajlowych do zamrażarnika.
  4. Wyjmij pomarańczowe kostki lodu i przygotuj granitę za pomocą Tarki Fusion z Końcówką do kruszenia lodu.
  5. Wyjmij kostki lodu z szampanem, i przygotuj drugą granitę.
  6. W zmrożonych szklankach koktajlowych układaj na przemian wastwy pomarańczową i z szampanem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

    Granita z Szampanem

    • 300 ml Szampana, Prosecco lub wina musujacego
    • 2 łyżki cukru

    Granita Pomarańczowa

    • 300 ml świeżego soku pomarańczowego
    • 1 łyżka cukru
    Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
    Pokaż
    • Szybka dostawa
    • Ochrona kupujących & ochrona danych
    • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL