Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

JABŁKOWO-NUGATOWE CIASTKA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
40 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
25 min

Etapy przygotowania

  1. Nastaw piekarnik na 200°C.
  2. Połóż Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika.
  3. Pokrój ciasto francuskie na 6 prostokątnych części o wymiarach około 9 x 13 cm. Ułóż je na papierze do pieczenia.
  4. Obierz jabłka i usuń z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój je na plastry przy pomocy Multi Szatkownicy Junior (grubość nr 2).
  5. Wymieszaj żółtka z wodą, następnie posmaruj nimi płaty ciasta francuskiego używając Silikonowego Pędzelka.
  6. Ułóż plastry jabłka na cieście francuskim, a na jabłkach kawałki nugatu.
  7. Połóż kratkę na najniższym poziomie piekarnika i piecz przez około 22-25 minut.
  8. Podawaj z lodami waniliowymi.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 małych jabłek (ok. 130 g każde)
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka wody (ok. 15 ml)
  • 50 g nugatu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL