Be a Hostess
Back

JABŁKOWO-NUGATOWE CIASTKA

Add to my recipes
total time
40 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
25 min

Preparation steps

  1. Nastaw piekarnik na 200°C.
  2. Położ Silikonową Matę Premium na zimnej kratce z piekarnika.
  3. Pokrój ciasto francuskie na 6 prostokątnych części o wymiarach około 9 x 13 cm. Ułoż je na papierze do pieczenia.
  4. Obierz jabłka i usuń z nich gniazda nasienne. Następnie pokrój je na plastry przy pomocy Multi Szatkownicy Junior (grubość nr 2).
  5. Wymieszaj żółtka z wodą, następnie posmaruj nimi płaty ciasta francuskiego używając Silikonowego Pędzelka.
  6. Ułóż plastry jabłka na cieście francuskim, a na jabłkach kawałki nugatu.
  7. Połóż kratkę na najniższym poziomie piekarnika i piecz przez około 22-25 minut.
  8. Podawaj z lodami waniliowymi.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • (ok. 250 g)
  • 6 małych jabłek (ok. 130 g każde)
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka wody (ok. 15 ml)
  • 50 g nugatu
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption