Wstecz
Karmelizowane jabłkowe koszyczki
Etapy przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 150°C.
- Wytnij sześć kółek o średnicy 9 cm z usmażonych wcześniej naleśników.
- Umieść formę Silikonowe Babeczki na zimnym ruszcie piekarnika. Umieść wykrojone wcześniej kola z naleśników w każdym otworze silikonowej formy. Piecz w piekarniku przez ok. 15 minut.
- Obierz i wydrąż jabłka. Pokrój w plastry o grubości 1,3 cm, a następnie pokrój w kostkę za pomocą Super Samuraja przy pomocy wkładki tnącej na duże kostki.
- Skarmelizuj na dużej patelni pokrojone w kostkę jabłka z masłem, cynamonem i cukrem.
- Upieczone koszyczki z naleśników, nadziej jabłkami, a następnie podawaj z lodami waniliowymi lub sosem budyniowym.
Składniki
Dla 6 porcji
- 2 dużych naleśników
- 3 jabłka (około 500 g)
- 30 g masła
- 2 szczypty mielonego cynamonu
- 30 g cukru