Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Kaszka z jagodami i orzechami pekan

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
36 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
16 min

Etapy przygotowania

  1. Przepłucz komosę ryżową przy użyciu sitka (np. Sitka Shinua).
  2. W Ryzowym garnuszku Maxi połącz komosę ryżową i wodę, a następnie przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 13 minut z mocą 600 watów. Odstaw na 10 minut. Dodaj mleko kokosowe i wymieszaj za pomocą silikonowej szpatułki (np. Neo silikonowej Łyżki).
  3. W Dzbanku Micro Nova 1L wymieszaj mrożone borówki z agawą lub miodem i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 3 minuty z mocą 600 W, po upływie połowy czasu zamieszaj.
  4. Gotową kaszkę z komosy ryżowej podawaj na ciepło z jagodami i orzechami pekan.

Dodatkowe informacje

(*) Orzechy pekan można zastąpić orzechami nerkowca lub piniowymi, w zależności od upodobań.

QUINOA zawiera dużą ilość białka. Zawiera też wiele minerałów, w tym mangan, korzystny dla tkanek, chrząstek i kości.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 80 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 250 ml wody
  • 125 ml mleka kokosowego
  • 120 g mrożonych borówek
  • 45 ml syropu z agawy lub miodu
  • 40 g orzechów pekan*
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL