Be a Hostess
Back

KAWA PARZONA NA ZIMNO KONCENTRAT

Add to my recipes
total time
6 min
difficulty
easy
preparation time
5 min

Preparation steps

  1. Umieść metalowy filtr w Kawowej Karafce. Wsyp do filtra kawę aż do linii wskazującej na koncentrat (115-125 g/25-27łyżek).
  2. Powoli nalewaj wodę w temperaturze 1°C – 25°C. Pozwól wodzie opaść na dno karafki przed dodaniem kolejnej porcji wody. Zapobiegnie to przepełnieniu filtra. Napełnij karafkę do linii napełnienia wodą (gdzie stykają się filtr metalowy z lejkiem z tworzywa sztucznego).
  3. Wstaw do lodówki na 8-12 godzin.
  4. Wyciągnij filtr i wyrzucić jego zawartość.
  5. Podając kawę wymieszaj ją z wodą, mlekiem, kostkami lodu lub innymi wybranymi dodatkami.

Additional notes

WSKAZÓWKA: Najlepiej rozcieńczać kawę na filiżankę, a nie całą karafkę. Pozwoli to dłużej zachować świeżość kawy.

WSKAZÓWKA: Możesz zamrozić resztki zimnego koncentratu kawy w Lodowcu i użyć kawowych mrożonych kostek do innych napojów.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 8 servings

  • 125 g średnio mielonej kawy
  • filtrowana woda
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption