Be a Hostess
Back

KOPUŁKI ZE SKARMELIZOWANYMI JABŁKAMI

Add to my recipes
total time
35 min
difficulty
easy
preparation time
20 min
cooking time
15 min

Preparation steps

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 150°C.
  2. Z 2 naleśników wyciąć 6 kółek o średnicy 90 mm przy pomocy Foremki do ciasta 90 mm.
  3. Położyć Silikonowe Babeczki na zimnej kratce piekarnika. Do każdego wgłębienia w formie włożyć jedno naleśnikowe kółko. Piec około 15 minut.
  4. Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić je w plastry grubości 1 cm i pokroić w kostkę przy pomocy Fusion Samuraja 10 mm.
  5. Na Patelni z Kulinarnej Kolekcji Szefa Kuchni 28 cm skarmelizować jabłka z masłem, cynamonem i cukrem.
  6. Wyjąć kopułki z formy, napełnić je skarmelizowanymi jabłkami i podawać z lodami waniliowymi lub kremem waniliowym.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 2 duże naleśniki
  • 500 g jabłek
  • 30 g masła
  • 2 szczypty cynamonu
  • 30 g cukru
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption