Be a Hostess
Back

KRĄŻKI JAK FRANCUSKIE TOSTY

Add to my recipes
total time
20 min
difficulty
easy
preparation time
5 min
cooking time
15 min

Preparation steps

  1. Rozgrzać piekarnik do 210°C.
  2. Pokroić chleb lub brioche na małe kawałki.
  3. W Candy Plus 2L połączyć jajka, mleko, ciężką śmietankę, cukier i ekstrakt waniliowy. Używając Neo Trzepaczki, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodać rodzynki i chleb lub kawałki brioche. Odczekać ok. 15 minut i wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
  4. Umieścić Silikonowe Krążki na zimnej kratce z piekarnika.
  5. Wypełnić ciastem z Candy Plus 2L wnęki Silikonowych Krążków, ustawić kratkę na najniższym poziomie w piekarniku i piec około 15 minut.
  6. Odstawić na 5 minut przed wyciągnięciem z formy, posypać cukrem pudrem i podawać natychmiast.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 100 g chleba lub francuskiego pieczywa typu brioche (jednodniowego, lekko wysuszonego)
  • 2 jajka (średniej wielkości)
  • 50 ml mleka
  • 100 ml śmietany 36%
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (± 5 ml)
  • 25 g rodzynek
  • cukier puder do posypania
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption