Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

KRĄŻKI JAK FRANCUSKIE TOSTY

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
20 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
15 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzać piekarnik do 210°C.
  2. Pokroić chleb lub brioche na małe kawałki.
  3. W Candy Plus 2L połączyć jajka, mleko, ciężką śmietankę, cukier i ekstrakt waniliowy. Używając Neo Trzepaczki, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodać rodzynki i chleb lub kawałki brioche. Odczekać ok. 15 minut i wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
  4. Umieścić Silikonowe Krążki na zimnej kratce z piekarnika.
  5. Wypełnić ciastem z Candy Plus 2L wnęki Silikonowych Krążków, ustawić kratkę na najniższym poziomie w piekarniku i piec około 15 minut.
  6. Odstawić na 5 minut przed wyciągnięciem z formy, posypać cukrem pudrem i podawać natychmiast.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 100 g chleba lub francuskiego pieczywa typu brioche (jednodniowego, lekko wysuszonego)
  • 2 jajka (średniej wielkości)
  • 50 ml mleka
  • 100 ml śmietany 36%
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (± 5 ml)
  • 25 g rodzynek
  • cukier puder do posypania
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL